Däck från Bridgestone

Bridgestone Corporation är världens största tillverkare av däck, men även av andra typer av gummiprodukter. Deras produkter säljs idag i över 150 länder. Räknat i hela världen har idag var femte bil Bridgestones däck. Företaget grundades 1931 av Shojiro Ishibasi. Sedan starten har de haft som mål att kunna erbjuda både kunder och samhälle det allra bästa. Detta gäller inte bara när det kommer till produkter, service och teknologi, utan att det även ska omfatta företagets aktiviteter.

Namnet Bridgestone kommer från Shojiro Ishibasis eget namn, som översatt betyder ”stone bridge”. Dock ville man ha ett namn som gav ett lite mer internationellt intryck och därmed bytts plats på de två orden och skapade Bridgestone. Företaget expanderade 1988 då Firestone köptes upp. Firestone var redan ett välrespekterat globalt företag med en egen aktningsvärd historia. Genom att slå samman dessa två företag så kom Bridgestone att bli ett av världens största gummi- och däckföretag.

Bridgestone sommardäck och vinterdäck

Hos Däckteam hittar du sommardäck och vinterdäck från Bridgestone. Utöver nedanstående modeller finns det även flera andra att välja mellan. Olika däck har olika egenskaper och är konstruerade för olika typer av väglag och väderförhållanden. Däckteam kan hjälpa dig med val av rätt däck. Det finns idag flera olika modeller och du kan bland annat välja mellan dessa:

Sommardäck

  • B250
  • EP150

Vinterdäck

  • Blizzak LM001
  • Noranza 001