Däck från Firestone

Firestone är ett Nordamerikanskt gummiföretag som startades redan i augusti år 1900. Under den första delen av sin historia tillverkade företaget mestadels däck till vagnar och hästkärror, något som var vanligt under den tidseran. När motordrivna bilar sedan blev mer populära, såg företaget sin chans att börja tillverka däck.

Harvey Firestone, grundaren till däckföretaget, fick under början av 1900-talet en partner till sin däckindustri, Henry Ford. Tillsammans blev Ford och Firestone det första företaget som satte luftdrivna gummidäck på den då populära bilmodellen Ford model T. Idag känner vi till Firestone-däck som pålitliga, slitstarka och miljövänliga. Företaget planterar nya gummiträd i Liberia och dessutom får de anställdas barn gratis undervisning. Firestone har satsat mer än 135 miljoner dollar på nybyggnader av hus, skolor, sjukvård och infrastruktur. Under slutet av 1980-talet så såldes Firestone till det japanska företaget – Bridgestone Corporation.

Under årets alla årstider förändras vägunderlaget avsevärt och att investera i riktigt bra däck är viktigt oavsett om det gäller däck för personbil eller däck för SUV. Firestonedäck är tillverkade för perfekt grepp på vägen både under regniga och isiga perioder. Om du köper Firestones dubbdäck kommer du garanterat att få ett bra grepp även på halkiga vägar. Hos oss på Däckteam kan du välja bland flera olika sorters Firestonedäck. Dessutom kan du köpa till nya och fräscha fälgar till riktigt bra priser.

Däck från Firestone, vi på Däckteam hjälper dig

Däckteam erbjuder ett brett sortiment av Firestonedäck. Känner du att du inte har tid att byta däcken själv eller inte riktigt vet hur du ska gå tillväga, har rätt verktyg eller plats för däcken så behöver du inte oroa dig. Däckteam erbjuder nämligen däckhotell på flera platser runt om i landet. Vi ser till att däcken förvaras på allra bästa sätt för att bibehålla däckens livslängd.

Däckteam är stolt återförsäljare av Firestonedäck

Är du intresserad av däck från Firestone rekommenderar vi dig ett ta kontakt med din närmaste Däckteamverkstad för rådgivning. Du kan även se ett litet urval av Firestones sortiment i vår webshop. När du handlar däck eller fälgar från oss på Däckteam väljer du själv om du vill betala hela kostnaden vid köptillfället eller om du vill dela upp din betalning. Flertalet av våra Däckteamverkstäder erbjuder delbetalning i samarbete med Santander Consumer Bank.