Seiberling

Seiberling däck tillverkas idag i Europa av däckgiganten Bridgestone Coorporation. Historiskt sett är dock Seiberlings varumärke ett av de mer anrika. Grundaren Frank A. Seiberling startade gummibolaget med sitt namn i början på 20-talet i Ohio, USA. Kvalitet har genomsyrat företagets däcktillverkning sedan starten samtidigt som konkurrenskraftiga priser alltid varit en del av konceptet. Idag tillverkas Seiberlings pålitliga produkter för att passa kunders behov under både sommarväglag och vinterväglag.

Historien om Seiberling

Redan i slutet av 1800-talet skulle Seiberlings grundare, Frank A. Seiberling starta upp sin första gummiverksamhet. Han bildade 1898 Goodyear Tire & Rubber Company där han även hade VD-posten under de 15 följande åren. När 20-talet tog vid valde Seiberling att lämna Goodyear för att starta ett nytt företag som fick hans egna namn ”Seiberling”. På endast sex år lyckades Seiberling bli en av marknadens största däcktillverkare. Trots en stor framgång med sina produkter på 60- och 70-talet lyckades inte Seiberling ta sig igenom den konkurrenskraftiga period som följde. Företaget blev uppköpt av Firestone som idag ägs av Bridgestone Coorporation. Seiberlings varumärke används dock än idag på flertalet marknader.

Seiberling - kvalitet till rätt pris

Seiberlingdäcken är kända för att vara robusta, säkra och med en imponerande styrrespons. Det här är ett intressant alternativ till dig som letar kvalitet till rätt pris. Det konkurrenskraftiga priset har alltid varit en del av Seiberlings koncept som företag. Liksom den variation tillverkaren erbjuder med däck för alla typer av underlag. Seiberlings däck finns i flera varianter för att passa alla typer av behov gällande väder och förutsättningar. Idag är Seiberling en del av Bridgestone som är en av marknadens giganter när det gäller däck. Det innebär i sin tur en garanti för en modern tillverkning med rätt resurser till teknik och utveckling.

Seiberling hos Däckteam

Varumärket Seiberling finns inte längre på den amerikanska marknaden, men däremot hos oss i Sverige. På Däckteam erbjuder vi dig Seiberlings stora och prisvärda utbud av sommardäck och vinterdäck. Vi hjälper dig gärna att få dina nya eller begagnade Seiberlingdäck balanserade för bästa körkomfort. Ta kontakt med din närmaste Däckteam-verkstad för att beställa önskad tjänst. Vi erbjuder även kunder optimal däckförvaring för att garantera lång livslängd på dina Seiberlingdäck. Idag räknar Däckteam med 150 anslutna verkstäder runt om i vårt avlånga land. Våra medarbetare har stor vana av Seiberlingdäck och vet vad som passar bäst utifrån olika behov och förutsättningar. Varmt välkommen till Däckteam!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig