Däckteam

Fälgar

Fälgar – Gamla stålfälgar får vika undan för aluminiumfälgar

Stålfälgar var tidigare standard på nya bilar, och är det fortfarande till stor del, men numera ser vi allt oftare nya moderna bilar presenteras med aluminiumfälgar. När det gäller fälgar till bilar så har stålfälgar varit standard sedan hjulets vidareutveckling från trä till de kraftigare egenskaperna som metall och stålindustrialiseringen medförde. Aluminiumfälgar har också varit med i många år. Det hela började med att det tyska företaget Otto Fuchs under 1960-talet fick i uppdrag av Porsche att utveckla en lättviktsfälg. Detta blev ett lyckat projekt som ledde till att Fuchs ingick ett samarbete med Mercedes-Benz som ledde till att lättviktsfälgar började tillverkas i serieproduktion.

Efter detta har detta följde en revolution inom utvecklingen av aluminiumfälgar, och flera företag inom metallindustrin skapades med ett enda mål. Att tillverka de absolut mest populära och bästa aluminiumfälgar marknaden har att erbjuda. Än idag pågår denna revolution som vi kan se med utveckling av design, olika aluminiumlegeringar samt i standardfälgar, sportfälgar och racingfälgar. Aluminiumfälgar är idag på väg att ta över som standard på serietillverkade bilar.

Aluminiumfälgar – Snygga lättviktsfälgar med obestridbar styrka och kvalitet

Genom att med modern teknik gjuta fälgar i speciella aluminiumlegeringar så uppnås idag en styrka och kvalitet på dagens lättviktsfälgar som lätt kan jämföras med den gamla stålfälgen. I hänseende till styrka så har naturligtvis gamla numera billiga fälgar i stål ett bra värde. Vad som skiljer är att de nya moderna aluminiumfälgar som tillverkas har utvecklats att bli både lättare att byta tack vare sin lägre vikt och samtidigt kan hålla en bättre finish kombinerat med likvärdig styrka och kvalitet. Numera har också effektivisering av produktionen gjort det möjligt att tillverka billiga fälgar i aluminium. Lättviktsfälgar i aluminium har helt enkelt blivit en populär produkt för många bilägare och idag finns det många platser där du kan köpa fälgar online.

Fälgar – Populära tillverkare av moderna aluminiumfälgar

Många bilägare tycker idag att det är viktigt deras bilar ser ut, och att ha snygga och moderna aluminiumfälgar gör halva bilen. Något som dock händer under vinterhalvåret är att i samband med däckbyte så åker det på gamla stålfälgar. Nu är inte det nödvändigt längre, då det finns ett stort utbud av moderna och billiga fälgar i aluminium som även lätt klarar av vår svenska vinter. Detta gör att din bil inte blir så trist på vintern utan helt enkelt blir "ögongodis" under hela året. Här följer några av de populära varumärken av aluminiumfälgar som marknaden har att erbjuda:

  • ENZO: En tysk tillverkare av både stålfälgar och lättviktsfälgar i aluminium. Denna tillverkare har många år i branschen och tillverkar kvalitetsfälgar till alla typer av bilar. Sortimentet stäcker sig från ett bassortiment till lite mera utmanande modeller. I Sverige levereras Enzo av OCL Brorssons.
  • BBS: Ytterligare en tysk fälgtillverkare som de flesta bilintresserade känner till. BBS Wheels är en tillverkare som koncentrerar sin tillverkning på moderna lättviktsfälgar i sportig design som ger en look av racing och tuffhet kombinerat med en mjuk look.
  • BM WHEELS: Detta är en engelsk producent av aluminiumfälgar, och håller ett standardsortiment med rak linje såväl som ett sportigare sortiment. Har hittar du en fälg som passar alla modeller av bilar, även om sortimentets inriktning går mer åt BMW, Mercedes och andra modeller i den lite dyrare klassen. Hur som helst så är deras fälgmodeller inte av den dyrare klassen utan här levereras det billiga fälgar med kvalitet. I Sverige levereras BM Wheels av Special Fälgar.
  • MAK: Ett klassiskt italiensk varumärke i fälgbranschen som nått ett stort internationellt genombrott. Detta händer ofta med italiensk design oavsett om det gäller bilar, kläder, smycken eller fälgar. På något sätt så förförs vi av italiensk stil och design, så gäller det även när det kommer till MAK och deras sortiment av lättviktsfälgar. I deras sortiment hittar du alltid en fälg som blir din absoluta favorit.
  • MSW: Tillverkaren av dessa aluminiumfälgar heter OZ Racing, och är en populär fälgproducent av rang som har sin bas i Italien. Denna tillverkare producerar även fälgmodeller under varumärken som OZ Racing, OZ Xline och Esparco Wheels. Detta gör att du alltid hittar en kvalitetsfälg till din bil från denna välkända tillverkare. I Sverige levereras MSW av Rautamo.

Fälgar online – Beställ billiga fälgar på nätet

När du ska köpa fälgar online så ska du leta efter en återförsäljare som erbjuder ett stort sortiment av billiga fälgar. På Däckteam erbjuder vi detta stora sortiment kombinerat med ett system med automatisk fälgväljare, där du snabbt och smidigt hittar den fälg du söker. För att göra det hela ännu enklare för dig sortiment av fälgar som passar just din bil, så kan du enkelt mata in ditt registreringsnummer i någon av våra fälgväljare och du får genast upp ett sortiment av kvalitetsfälgar som passar just din bil. Vill du hellre ha en personlig kontakt med oss vid ditt köp och byte av fälgar så kan du kontakta oss via någon av våra många verkstäder runt om i landet.