Däckhotell – trygg & smidig däckförvaring

Däckhotell för trygg, enkel och smidig däckförvaring. Checka-in dina hjul hos oss på Däckteam. Lämna in däcken och vi sköter resten. Vi ser till att dina hjul förvaras under de allra bästa förutsättningarna och är redo inför nästa säsong. Våra verkstäder erbjuder olika paketlösningar vid däckförvaring för att tillhandahålla den service som passar just dina behov.

Däckhotell och däckförvaring på Däckteam

Checka in däcken på vårt däckhotell

Det finns många saker att ta hänsyn till på för att däcken ska tas om hand på ett korrekt sätt. Du behöver ha rätt verktyg för att lossa på fälgen och bultarna. Genom att göra rent hjulbultarna gör du det lättare för dig inför nästa däckbyte. Fyll på med ett halvt kilo lufttryck för att se till att däcken håller formen när de inte används.

 

Sedan är det bra att göra rent däcket ordentligt innan du förvarar allihop i ett svalt och framför allt torrt utrymme. Glöm heller inte bort att märka däcken så att de kommer på rätt ställe efteråt. Låter det jobbigt? För många kan det nog vara det, att hålla koll på hela processen och dessutom göra det rätt är inte alltid det lättaste.

 

Fördelar med däckförvaring hos en Däckteamverkstad:

  • Däcken håller längre vid rätt förvaring
  • Vi kontrollerar slitage, mönsterdjup och lufttryck
  • Vi avlägsnar vägsalt och andra föroreningar
  • Du slipper köra fram och tillbaka med stora och smutsiga däck
  • Möjlighet till rengöring av däck
Däckhotell och däckförvaring på Däckteam
  • Vi tar hand om dina däck
  • Vi kontrollerar dina däck
  • Vi har ett tryggt lager

Ett bekymmer mindre med rätt däckförvaring

Med ett däckhotell behöver du inte oroa dig för detta överhuvudtaget. Ge dig själv ett bekymmer mindre och hitta prisvärd däckförvaring som är nära dig redan idag. Med ett däckhotell så tjänar du in tiden du slipper lägga på att byta, underhålla och sedan förvara däcken själv.

 

Dessutom sparar du in på däckkostnaderna då däcken håller längre. Kolla upp vilka däckhotell som finns tillgängliga närmast dig och håll ögonen öppna för eventuella erbjudanden eller kampanjer. Du kan även låta verkstaden balansera däcken när det är dags för bytet.

Full kontroll av däckens skick

Utöver förvaring av dina däck ser vi även till att rengöra däcken samt kontrollera dess skick, mönsterdjup och lufttryck. För att dina däck ska hålla sig i bästa skick avlägsnar vi även vägsalt och andra föroreningar. Slutligen förvarar vi alltid däcken under optimala förhållanden.

Däck ska förvaras torrt och svalt där det inte finns risk för stora temperaturskillnader. Det är direkt olämpligt att förvara däck i stålcontainer, pannrum, utomhus och liknande. Man ska även undvika att förvara däcken i direkt solljus och i utrymmen där de kan komma i kontakt med olja.

Så lagras däcken på vårt däckhotell

Personbilsdäck som inte är monterade på fälg ska lagras stående. De kan lagras liggande under en kort tid, dock inte längre än en månad utan att vändas. Annat gäller för däck som är monterade på fälg. Dessa kan förvaras ståendes, liggandes eller hängandes på väggen.

Vid förvaring i vårt däckhotell garanterar vi dig det allra bästa för dina däck. När det sedan är dags för skifte av sommardäck/skifte av vinterdäck hjälper vi dig att montera de nya däcken riktigt och ordentligt. Många av våra verkstäder meddela dig i god tid innan det är dags att boka tid inför kommande säsong.

Däckhotell i hela Sverige

Svenskarnas intresse för däckhotell ökar hela tiden. I jämförelse med att behöva ta med sig vinter- eller sommardäck till verkstaden och efteråt släpa hem de bytta, många gånger smutsiga däcken blir köpt förvaring en attraktiv lösning. Särskilt med tanke på hur tungt det är att lasta däcken in och ut ur bilen, både för yngre och äldre personer, samt att skapa utrymme för dem hemma. Vi på Däckteam märker av den allt större efterfrågan och ser till att finnas nära dig. Våra däckhotell hittar du i hela Sverige, där vi förvarar däcken optimalt – mörkt och svalt.

 

Däckbytartider hos Däckteam

April och november är däckbytartider! Det innebär flitig aktivitet på samtliga av våra däckhotell i landet. Beroende på var du bor i Sverige behöver du ta hänsyn till väglaget och om det passar för sommardäck innan du byter. Är du osäker bör du inte byta förrän efter 31 mars. Det är tillåtet att använda dubbdäck från 1 oktober – 15 april, dock får dubbdäcken användas om det är eller befaras bli vinterväglag.
Hos oss byter många sommardäck mot vinterdäck i november. Om det är vinterväglag ska vinterdäcken sitta på från och med 1 december – lagen om vinterdäck gäller vid vinterväglag från 1 december till 31 mars.

Däckhotell och däckförvaring på Däckteam

HITTA DITT NÄRMASTE DÄCKHOTELL

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig

Vanliga frågor om däckhotell

Ett däckhotell är ett utrymme där du tryggt kan förvara de däck du inte använder men vill spara till nästa säsong.

De allra flesta däckhotellen erbjuder förstklassig däckförvaring i gynnsamma förhållanden, rengöring av däck och fälgar samt kontroll av mönsterdjup och lufttryck.

Ett däckhotell brukar ligga på ett par hundralappar men kan även kosta en bit över tusen kronor för en säsong.

Du hittar ett däckhotell nära dig här. Vi har mer än 150 verkstäder anslutna till oss över hela Sverige.

Man sitter i sin bil och kollar på mobilen