Vossen

Vossen Wheels Inc är en av få fälgtillverkare i världen som framställer smidda hjul helt och hållet under eget tak. Fälgarna tas fram med största noggrannhet och kontroll, från design, tekniska egenskaper och tester till finish och skräddarsydda produkter. Flera moment av tillverkningsprocessen görs för hand, bland annat inför den slutliga ytfinishen. Fälgar med penslade eller polerade ytor passerar än fler händer, vilket ger ett artistiskt och unikt resultat. Huvudkontoret finns i Miami, Florida, där även företagets TÜV-certifierade fabrik ligger.

Vossen fälg

Avancerade fälgar från Vossen

Aluminiumfälgar är Vossen Wheels Inc’s specialisering. De använder sig av en så kallad Flow Formed- teknik och framställer smidda hjul med hög hållfasthet och lätt vikt. Fälgarna finns i storlekarna 19- 24 tum med en bredd av 8,5-12,5 tum. Företagets innovativa ingenjörer har även tagit fram en fälgserie med fördjupning, Deep Concave. Samtliga fälgar är förberedda för montering av tryckgivare i däcken och framställs för en rad olika bilmärken, däribland Audi, BMW, Bentley, Land Rover, Maserati, Lexus, Infiniti, Porsche och Ford.

 

Vossen-fälgar hos Däckteam

Varje fälg från Vossen testas fysiskt enligt SAE- och TÜV-standard. Därtill används en mjukvara kallad Finite Element Analysis (FEA) till att utsätta designen för simulerade svängningar, stötar och annat som kan uppstå under körning av ett specifikt fordon. Över 100 olika mätningar samlas in från varje fordon, inklusive viktklassificering och fördelning, för att bestämma varje hjuls materialbehov. Unikt för exempelvis Precisions-serien är att diametern för kåpa, nav och monteringsyta är specifika för fordonets bultmönster, vilket möjliggör ytterligare viktminskning.

 

Vossen fälgar på en bil

21 olika fälgserier

Vossen-fälgarna kommer i mängd serier, utföranden, former och färger. Exempelvis Hybrid Forged- serien, som skapas genom en förbättrad gjutprocess kallad Flow forming. Metoden ger lättare, starkare fälgar och möjligheten till ett stort intervall av storlekar för varje design. De har även CV-serien, som kan betraktas som en pionjär bland konkava fälgar. Vid tillverkningen används lågtrycksgjutning som resulterar i klassiska monoblockfälgar.

 

Vossen X Work-serie

Liksom alla övriga fälgar är denna utformad i Miami, dock tillverkad av det Japanska företaget WORK i Osaka. Efter många år av ömsesidig beundran inleddes i januari 2015 ett samarbete som resulterat i en tvådelad, svetsad konstruktion med en mängd tillgängliga konfigurationer. Däribland Flat Lip, Step Lip och Step Lip med överlappande ekrar. Fälgarna i 21-serien hör till toppen av företagets smidda design och flaggskeppet, Precisions-serien, kännetecknas av 30 graders skärvinklar i kombination med en perfekt lip-to-barrel-övergång i form av Infini-Lip.

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig