Vossen

Vossen Wheels Inc är en av få fälgtillverkare i världen som framställer smidda hjul helt och hållet under eget tak. Fälgarna tas fram med största noggrannhet och kontroll, från design, tekniska egenskaper och tester till finish och skräddarsydda produkter. Flera moment av tillverkningsprocessen görs för hand, bland annat inför den slutliga ytfinishen. Fälgar med penslade eller polerade ytor passerar än fler händer, vilket ger ett artistiskt och unikt resultat.

Vossen fälg

Historien om Vossen Wheels Inc

Vossen Wheels Inc grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Miami, Florida, där även företagets TÜV- certifierade fabrik ligger. Aluminiumfälgar för bil och jeep är deras specialisering. De använder sig av en förbättrad gjutprocess kallad Flow Formed-metoden och framställer smidda hjul med hög hållfasthet och lättvikt – metoden ger lättare, starkare fälgar och möjligheten till ett stort intervall av storlekar för varje design. Vossen kan därför ta fram fälgar i en mängd serier, utföranden, former och färger. CV-serien, som kan betraktas som en pionjär bland konkava fälgar. Vid tillverkningen används lågtrycksgjutning som resulterar i klassiska monoblockfälgar. Företaget har uppskattningsvis 108 anställda och en årlig intäkt på 24,8 miljoner USD.

Vossens olika fälgserier

Utöver serier som CV och Hybrid Forged har Vossens innovativa ingenjörer tagit fram en fälgserie med fördjupning, Deep Concave. Samtliga fälgar är förberedda för montering av tryckgivare i däcken och framställs för en rad olika bilmärken, däribland Audi, BMW, Bentley, Land Rover, Maserati, Lexus, Infiniti, Porsche och Ford. Vossen-fälgarna finns i storlekarna 19- 24 tum med en bredd av 8,5-12,5 tum.

 

Varje fälg testas fysiskt enligt SAE- och TÜV-standard. Därtill används en mjukvara kallad Finite Element Analysis (FEA) till att utsätta designen för simulerade svängningar, stötar och annat som kan uppstå under körning av ett specifikt fordon. Över 100 olika mätningar samlas in från varje fordon, inklusive viktklassificering och fördelning, för att bestämma varje hjuls materialbehov.

 

Unikt för exempelvis Precisions-serien är att diametern för kåpa, nav och monteringsyta är specifika för fordonets bultmönster, vilket möjliggör ytterligare viktminskning.

 

 

Vossen fälgar på en bil

Vossen hos Däckteam

Däckteam erbjuder Vossens totala sortiment, även den särpräglade Vossen x WORK-serien. Liksom övriga fälgar är denna utformad i Miami, dock tillverkad av det Japanska företaget WORK i Osaka. Efter många år av ömsesidig beundran inleddes i januari 2015 ett samarbete som resulterat i en tvådelad, svetsad konstruktion med en mängd tillgängliga konfigurationer. Däribland Flat Lip, Step Lip och Step Lip med överlappande ekrar. Vi har även Vossen-fälgar i 21-serien samt deras flaggskepp, Precisions-serien, kännetecknad av 30 graders
skärvinklar i kombination med en perfekt lip-to-barrel-övergång i form av Infini-Lip.

 

Kontakta oss på Däckteam så berättar vi mer!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig