Yokohama

Yokohama däck har gett skickliga bilförare bättre grepp på vägen i mer än ett århundrade. I det syftet tillverkar man högkvalitativa däck för alla olika typer av bilförare: professionella såväl som amatörer. I sortimentet finns därför däck för passagerarbilar, lastbilar, minivans och olika typer av racerbilar med mera. Däcken anpassas utöver det till olika årstider och terrängtyper. Man förväntar sig inget annat än att alla vill ha vad proffsen har och det är utifrån den devisen deras däck tillverkas.

Yokohama däck

Historien om Yokohama

Yokohama Tire Corporation är ett underbolag till japanska Yokohama Rubber Co. men däcken för den europeiska marknaden tillverkas numera i USA. Från fabrikerna i landet kommer lite mer än 100 miljoner tillverkade däck årligen och efterfrågan ökar varje år. Yokohama grundades år 1917 och har ända sedan dess varit dedikerade till att befinna sig längst fram i utvecklingen av däckindustrin. Eftersom efterfrågan på däck från företaget har ökat har man även börjat titta på hur produkterna påverkar miljön. Bland företagets senaste initiativ finns därför att ta ett större ansvar för miljön, vilket innefattar en mängd olika miljömässigt positiva förändringar i tillverkningsprocessen. Det är genom att ta hänsyn till dagsaktuella frågor och utmaningar som man fortsätter att ligga i teknikens framkant.

Yokohama bild

Däck av hög hantverkskvalitet

Yokohamas däck utmärks av hög hantverkskvalitet samt långvariga och pålitliga prestationer. Alla däck tillverkas med mönster som är optimerade för att ge bästa möjliga grepp under olika omständigheter. Tekniken är bland den mest avancerade i världen just nu. Däcken behandlas med så kallat Tri-Plex ytskikt, vilket förbättrar livslängden och ger bättre grepp. Däckens mönster anpassas vidare för att snabbare avvisa vatten och förbättra greppet under blöta förhållanden. Komforten för dem som färdas i fordonet förbättras tack vare ett hårt gummiinlägg på däckens hemsida, vilket minskar kännbara vibrationer som härstammar från vägytan. Samma inlägg gör också att färden blir tystare.

Yokohama hos Däckteam

Vi på Däckteam kan erbjuda en mängd olika slags tjänster kopplade till däck från Yokohama. Det kan vara platskrävande att förvara sina vinter– eller sommardäck mellan årstiderna. I vårt däckhotell förvaras däck på ett sätt som garanterat håller dem fräscha tills dess att det är dags att använda dem igen. Hur väl däcken än har förvarats är det dock ändå bra att emellanåt balansera dem. På Däckteam ser vi till att optimera dina däck i syfte att få dina bilresor mer behagliga både för er som färdas i bilen och för att minska slitaget på ert fordon.

 

Hör med oss på Däckteam vad vi kan hjälpa just dig med.

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig