Sommardäck

Ska du köpa nya sommardäck? Vi hjälper dig hitta sommardäcken du behöver. Vi säljer sommardäck från kända leverantörer. Kontakta din Däckteamverkstad för däckrekommendationer inför sommardäcksäsongen 2023.

Däckservice på Däckteam

Vi hjälper dig välja rätt däck

Däckteam har ett av Sveriges bredaste däcksortiment. Våra sommardäck finns att köpa i många olika dimensioner. Priset skiljer sig mellan storlekarna, liksom egenskaperna. Om du känner dig osäker på vilka sommardäck du ska köpa till din bil rekommenderar vi att du kontaktar din närmaste Däckteam verkstad för att få hjälp av en expert. Hos oss på Däckteam hittar du bland annat däck från Continental, Goodyear, Bridgestone, Yokohama och Nokian som är testade och utvecklade under tuffa förhållanden för att ge en säker och stabil körning.

 

Sommardäcksäsongen 2023:

sommardäck
 • Sportdäck
 • Eco/Energidäck
 • Komfort/Prestandadäck
 • EU-Däckmärkning

Sportdäck

 • Sommardäck med utmärkt väggrepp, säkra köregenskaper och stabil kurvtagning.
 • Kortare bromssträckor i alla väder.
 • Passar utmärkt till motorstarka fordon.
 • Helt enkelt sportiga egenskaper för hårdare körning.
 • Sitter ofta originalmonterat på motorstarka personbilar från fabrik.
 • I detta segmentet finns även ”R-däck” (avsedda för bankörning).
Däckbalansering

Eco/Energidäck

 • Lägre rullmotstånd vilket medför lägre bränsleförbrukning.
 • Ofta lägre ljud/buller nivåer.
 • Hög körsäkerhet och korta bromssträckor på våta underlag.
 • Stabil handling på både vått och torrt väglag.
 • Originalmonterat på fabriksnya elbilar, ladd-hybrider och mindre fordon.
Däckbalansering

Komfort/Prestandadäck

 • Sommardäck med bra grepp och säkra köregenskaper.
 • Kortare bromssträckor på våta och torra vägbanor.
 • Ofta mycket hög körkomfort.
 • Ofta lägre ljud/buller nivåer.
 • Kort och gott det bästa av två världar.
 • Sitter ofta originalmonterat på nya personbilar från fabrik.

 

Däckbalansering

Däckmärkning - ”European Tyre Label”

För att kunna ge standardiserad information om bränsleeffektivitet, våtgrepp och utvändigt däckljud har EU introducerat en obligatorisk däckmärkning för alla nya däck, det så kallade ”European Tyre Label”.

Energimärkningen visar däckets energiklass på en skala från A till G, med pilar från mörkt grönt till rött.

EU-Däckmärkning av dina däck

Köp rätt däck anpassat för sommarväglag

Viktigast ur miljösynpunkt är att välja sommardäck med så lågt rullmotstånd som möjligt, men samtidigt bibehålla andra viktiga egenskaper såsom livslängd, grepp och köregenskaper. Ett däcks egenskaper är alltid kompromisser mellan flera olika krav och det är oftast omöjligt att framhäva enstaka egenskaper utan att andra påverkas. Värt att komma ihåg – det är inte alltid det billigaste däcket som är det mest ekonomiska. Kvalitetsdäck som kostar lite mer vid inköp brukar många gånger betala igen den extra kostnaden i form av längre livslängd men framförallt genom ökad säkerhet.

 

Glöm inte att efterdra hjulbultarna

Har du precis bytt däck inför sommar? Kom då ihåg att efterdra dina hjulbultar. Detta bör göras 5-10 mil efter däckbytet oavsett om du bytt däcken själv eller om någon verkstad utfört skiftet åt dig. Personalen på våra Däckteamverkstäder brukar påminna om detta för att undvika att hjulbultar lossnar. Att efterdra hjulbultarna är något du enkelt kan göra hemma med hjälp av ett fälgkors.

Byta däck hos Däckteam

Vanliga frågor om sommardäck

Den rekommenderade livslängden för sommardäck i bruk är runt 6-10 år. Sommardäckens skick och funktion påverkas inte bara av åldern, utan även av din körstil, hur sommardäcket har förvarats, korrekt lufttryck, tillräckligt mönsterdjup samt korrekt hjulinställning.

Sommardäck kostar alltifrån ett par hundralappar per sommardäck till ett par tusen beroende på kvalité och däckmärke.

Här på Däckteam har vi ett brett sortiment sommardäck. Några av de populäraste däckmärkena att välja mellan är Bridgestone, Continental, Firestone, Goodyear, Michelin, Point S och Yokohama.

Ett sommardäck som ofta benämns som det allra bästa är Continental PremiumContact 6. Du är varmt välkommen att köpa detta sommardäck hos din närmsta Däckteam-verkstad.

Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis.

Man sitter i sin bil och kollar på mobilen

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig

Sportdäck hos Däckteam

Sportdäck kombinerar körglädje, fast väggrepp och kontroll. Genom samverkan mellan sportdäckets design, material och däckmönster anpassar sig däcket till underlaget vilket ger snabb, exakt styrrespons och säkra inbromsningar. Däckteam saluför bland annat Continental, Goodyear,Bridgestone, Yokohama och Nokian som tillhandahåller sportdäck med förbättrat grepp vid acceleration och kurvtagning. Olika avancerade teknologier gör däcket reaktivt med kortare bromssträckor som resultat, både på våta och torra vägar. Däckets unika gummiblandningen ger betydligt lägre rullmotstånd samt längre livslängd.

Eco/energi-däck hos Däckteam

Eco/energidäck blev stort efter att EU införde en däckmärkning 2012 som energideklarerar alla nytillverkade däck. Energimärkningen gör det lättare för bilister att välja de mest bränsleeffektiva, tysta och säkra däcken. Det är också en fördel för både miljön och plånboken – däcken är bland annat mer lättrullade, ger mindre avgaser och korta bromssträckor. Däckteam har flera olika eco/energidäck i sitt sortiment, exempelvis Continental, Goodyear, Bridgestone, Yokohama och Nokian. Dessa är state of the art-däck, perfekt för bilister som kör långt eller förare som är intresserade av låg bränsleförbrukning och liten miljöpåverkan. Däckets design ger hög säkerhet, ett förbättrat grepp på vått underlag samt korta bromssträckor. Du får även en stabil handling på både våt och torr vägbana.

Komfort/prestandadäck hos Däckteam

Komfort/prestandadäck presterar bra i både vått och torrt väglag, ofta med mycket gott betyg på vattenplaning. Däcken är stabila med bra köregenskaper, tål trycket vid höga hastigheter och har en låg bullernivå samt lågt rullmotstånd. Sammantaget är komfort/prestandadäck ämnade att ge en avslappnad och säker körning. Hos oss på Däckteam hittar du bland annat däck från Continental, Goodyear, Bridgestone, Yokohama och Nokian som är testade och utvecklade under tuffa förhållanden för att ge säker, stabil körning i hastigheter upp till 300 km/h.