Vinterdäck - Köp vinterdäck hos Däckteam

Ska du köpa vinterdäck? Nya vinterdäck är en investering som ger en behagligare men framförallt säkrare körning. Vi har ett brett utbud av vinterdäck i alla prisklasser. Du är varmt välkommen att köpa dina vinterdäck hos din närmsta Däckteam-verkstad.

Stort utbud av vinterdäck från Däckteam

Ska du ha dubbade, odubbade eller nordiska vinterdäck?

Här på Däckteam hittar du alla sorters vinterdäck. Välj mellan följande:

 

 • Dubbade vinterdäck – även kallade dubbdäck, som har metalldubbar och ett grövre däckmönster som ger bra grepp på vinterväglag och kalla temperaturer.
 • Odubbade vinterdäck – även kallade friktionsdäck, som har en annan typ av mönster och är gjorda av ett gummi med högre friktion vilket ger bra grepp vid vinterunderlag.
 • Nordiska vinterdäck – särskilt framtagna för det kalla nordiska klimatet och vinterväglaget. Det är ett friktionsdäck, men med en mjukare gummiblandning än motsvarigheterna som används i länder med mildare klimat vilket förbättrar greppet på is och snö.
Däckteam är experter på vinterdäck

Så vet du om du behöver köpa nya vinterdäck

Du behöver köpa nya vinterdäck om dina nuvarande är för slitna eller för gamla. Om vinterdäcken har ett mönsterdjup som är mindre än 4 millimeter eller om de är äldre än 6 år vid aktiv körning behöver du byta vinterdäck. Däck slits med åldern och användning. Slitna däck har dåligt grepp på vinterväglag och är därför inte säkra att köra med.

 

Brett utbud av vinterdäck

Att köpa nya vinterdäck kan vara kostsamt, men som tur är finns det bra och billiga vinterdäck för alla sorters bilar. Hos oss på Däckteam hittar du ett brett sortiment med både dubbade och odubbade vinterdäck i alla prisklasser. Vi hjälper dig gärna att hitta nya vinterdäck som passar just ditt behov och din bil.

köpa vinterdäck
 • Michelin X-ICE North 4
 • Nokian Hakkapeliitta 10
 • Continental Viking Contact 7
 • Goodyear UltraGrip Ice 2

Michelin X-ICE North 4

Michelin X-ICE North 4 har fått höga betyg bland annat för det höga antalet dubbar, utmärkta bromsförmåga, låga ljud, acceleration på snö samt grepp på is.

Nokian Hakkapeliitta 10

Nokian Hakkapeliitta 10 har både vunnit tester och fått topplaceringar tack vare dess körkomfort, säkerhet, utmärkt grepp på is och snö samt låga bränsleförbrukning.

Continental Viking Contact 7

Continental Viking Contact 7 har utsetts till bästa dubbfria vinterdäck. Det är ett nordiskt friktionsdäck som ger perfekt grepp på både snö, is och våta.

Goodyear UltraGrip Ice 2

Goodyear UltraGrip Ice 2 har prisats för sina köregenskaper i extremt vinterväder. Däcken har en mycket bra bromssträcka på is och hög prestanda i djupsnö.

Viktigt att tänka på

Tänk på detta innan du köper nya vinterdäck:

 

 • Antal däck – För säker körning är det bäst att byta ut alla däck så att de inte har olika slitage.
 • Pris – Det finns vinterdäck i alla möjliga prisklasser.
 • Kvalité – Kvaliteten varierar mellan olika däckmärken och prisklasser.
 • Bilmodell – Olika bilmodeller kräver olika sorters vinterdäck.
 • Dubbdäck eller dubbfria däck? – Många som bor i storstäder (ex. Stockholm, Göteborg eller Malmö) väljer dubbfria däck, men valet beror på ditt behov och var du ska köra.
bil med monterade vinterdäck

Vad kostar ett par vinterdäck?

Priset för ett par nya vinterdäck varierar beroende på däcktillverkaren, typ av däck och kvaliteten. De billigaste vinterdäcken kostar ett par hundralappar och de dyrare varianterna kan kosta flera tusen kronor.

Är du ute efter kompletta vinterdäck med fälg?

Du kan välja att köpa vinterdäck utan fälg eller kompletta vinterdäck med fälg. De kallas för kompletta däck eftersom däck tillsammans med fälg är en komplett uppsättning. Du kan även köpa vinterdäck och fälgar för sig om du föredrar det.

Volvo med vinterdäck

Varför ska jag köpa vinterdäck hos Däckteam?

 • Vi är experter på däck och hjälper dig att hitta vinterdäcken som passar ditt behov, din bil och din budget.
 • Vi har ett brett utbud av däck. Hos oss hittar du alla sorters däck för olika bilmodeller.
 • Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser. Hos oss får du både hög service och prisvärda vinterdäck!

 

Du är varmt välkommen att köpa dina vinterdäck hos din närmsta Däckteam-verkstad.

 

Mekaniker byter däck

Vanliga frågor om vinterdäck

Ett vinterdäck kan kosta alltifrån ett par hundralappar upp till några tusenlappar per vinterdäck beroende på kvalité och däckmärke.

Här på Däckteam har vi ett brett sortiment vinterdäck. Några av de populäraste däckmärkena att välja mellan är Bridgestone, Continental, Firestone, Goodyear, Michelin, Point S och Yokohama.

Ett dubbfritt vinterdäck som ofta benämns som det allra bästa är Continental ContiViking Contact 7. När det kommer till dubbdäck omnämns ofta Nokian Hakkapeliitta 10 som en av de absoluta favoriterna. Du är varmt välkommen att köpa dina vinterdäck hos din närmsta Däckteam-verkstad.

Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis.

Man sitter i sin bil och kollar på mobilen

KÖP VINTERDÄCK HOS DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig