Byta däck i Göteborg

Vi har verkstäder runt om i Göteborg för att du ska få rätt hjälp med att byta däck 2023. När sommar- och vintersäsongen går mot sina slut är det är det snart dags för säsongens däckskifte. Det är lag på att man under två tillfällen om året ska byta bildäck om man kör med dubbade vinterdäck. Senast den 1 december måste vinterdäcken sättas på och den 15 april ska dubbdäcken tas av om inte vinterväglag fortfarande råder. Genom att besöka en Däckteamverkstad i Göteborgsområdet och låta de utföra däckskiftet rustar du bilen för den nya säsongen.

byta däck i göteborg - Däckteam

Däckverkstäder i Göteborg

Det finns gott om verkstäder i och runt omkring Göteborg. Du behöver alltså inte bo i centrala Göteborg för att hitta en bra verkstad. För dig som bor i Mölndal, Högsbo eller Kungslanda etc. finns det också gott om bra alternativ. Det ska vara enkelt att byta däck i Göteborg på en Däckteamverkstad.

I samband med däckskiftet kan du lämna in dina däck i vårt däckhotell så ser vi till att de förvaras under rätt förhållanden inför kommande säsong.

Mekaniker byter däck på bil

Här kan du byta däck i Göteborg

Byta däck i Göteborg hos en däckteamverkstad

Man kan byta däck själv men det är betydligt säkrare och smidigare att åka till en verkstad och låta personalen där göra jobbet åt dig. De har rätt verktyg och lång erfarenhet av just däckskifte. I Göteborg och i hela Västra Götalands län brukar det, under vinterhalvåret, bli is och halka men genom att byta från sommardäck till vinterdäck garanterar vi dig bättre grepp på dessa vintervägar. Vinterdäck, men eller utan dubbar ger din bil bättre förutsättningar att parera halka och snöigt väglag. Fördelarna med att byta däck hos en professionell däckverkstad tar överhanden mot att du själv gör det hemma i garaget.

● Däcken monteras på rätt sätt.
● Däcken kontrolleras också så att de har rätt lufttryck och är i bra skick.
● Du får ytterligare råd och tips angående däckval och däckbyten.

bil med monterade vinterdäck

Viktigt med rätt mönsterdjup i regniga Göteborg

Oavsett om det gäller vinterdäck eller sommardäck är det viktigt att däcken har rätt mönsterdjup. Vid sommarväglag ska däck ha minst 1,6 millimeters mönsterdjup och vid vinterväglag gäller minst 3 millimeter. När du ska byta däck i och runt Göteborg är det viktigt att besöka en pålitlig däckverkstad. Däckteamverkstäderna i Göteborg står alltid redo att hjälpa dig i samband med däckskifte inför kommande säsong. Se till att byta däck i god tid innan halkan slår till eller inför sommaren när temperaturen stiger.

Bilkmekaniker genomför ett däckbyte