Barum

Kvalitetsdäck ska inte behöva kosta skjorta. Åtminstone inte om du frågar den tjeckiska tillverkaren Barum. Här handlar det om slitstarka däck med en ytterst bra greppförmåga till ett rimligt pris. Barum erbjuder mycket för pengarna och engagerar sig dessutom på det miljömässiga planet. Hållbara däck som uppfyller bilförares krav på prestanda utan att snåla på kvaliteten. Barum tillverkade helt i egen regi däck redan på slutet av 40-talet, men blev på 90-talet en del av jätten Continental Group.

Barum

Historien om Barum

Det var för mer än 70 år sedan, år 1948 i den tjeckiska staden Zlín som tre tillverkare av bildäck valde att gå samman. Bata, Rubena och Mitas var namnen på tillverkarna, som sedermera skulle bli den gemensamma tillverkning uppkallad Barum. I slutet av 60-talet påbörjades ett påkostat bygge av en ny fabrik i Otrokovice. Efter sex års byggande kunde den nya fabriken med moderna faciliteter invigas. Faktum är att däcktillverkningen än idag sker i den ursprungliga fabriken. En viktig milstolpe i Barums historia inföll 1992 då den internationella bolagsgruppen Continental Group signerade ett joint venture-avtal med den tjeckiska däcktillverkaren. Året efter var Barum fullt ut en del av Continental Group, vilket innebar nya resurser till teknik och utveckling. Idag tillverkar Barum över 21 miljoner däck per år.

Barum

Barum - hög kvalite till låga priser

Barum är kända för sina kvalitetsdäck för personbilar, men även andra fordonstyper. Det sker tillverkning av både sommardäck och vinterdäck med en anammad filosofi om att erbjuda hög kvalitet till låga priser. Då Barum sedan 30 år tillbaka är en del av Continental Group är detta också fullt ut möjligt. Resurser finns till att fortsätta ge kunder den typ av däck som efterfrågas utan att svika när det kommer till kvalitet. För vårt nordiska klimat passar Barums dubbdäck extra bra med sin imponerande greppförmåga och korta bromssträcka. Barums däck är stabila och uppfyller dessutom dagens krav på hållbarhet och prestanda. För de mindre personbilarna erbjuder Barum några av marknadens mest prisvärda däck. Du får helt enkelt mer för pengarna!

Barum hos Däckteam

På Däckteam är vi proffs på däck och fälgar. Våra duktiga medarbetare vet vad som krävs för att hitta rätt däck till just ditt fordon. Vi samarbetar med Barum och erbjuder däck från tillverkaren till olika typer av fordon. Hör av dig till någon av våra anslutna verkstäder så hjälper vi dig att välja rätt Barum däck. Vi ser dessutom till att däcken kalibreras för att skapa de bästa förutsättningarna för din körning. I praktiken innebär det att vi säkerställer rätt tryck i dina Barum däck samt att hjulinställningen finjusteras. Den här sortens däckjobb kräver både erfarenhet och noggrannhet och är inget du ska ägna dig åt som amatör. Låt istället proffsen fixa dina Barum däck medan du lutar dig bakåt och njuter av en kopp kaffe på någon av våra verkstäder!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig