Continental

Sedan slutet av 1800-talet har tyska Continental revolutionerat däckbranschen med sina kvalitetsprodukter. Idag är Continental representerat över hela världen och tillverkaren erbjuder däck för alla fordon. Utmärkande egenskaper för däcken är optimal kraftöverföring, ytterst säker väghållning oberoende av väder samt att de är kostnadseffektiva. Som ett ledande varumärke inom däcktillverkning räknar Continental med en gedigen erfarenhet och kompetens. Tysk tillverkning representerar hög kvalitet på sin spets, vilket Continental också uppfyller. Däck från det tyska däckföretaget är en garanti för kvalitet, säkerhet och innovation.

Continental däck från däckteam

Historien om Continental

Continental blev ett namn inom däck- och gummiindustrin redan i slutet av 1800-talet. Det var närmare bestämt 1871 i den tyska staden Hannover som resan påbörjades mot vad som skulle bli en världssuccé. På kort tid blev tillverkaren marknadsledande i hemlandet med sin huvudsakliga produktion i fabriken på Vahrenwalder Strasse. Continentals verksamhet utvecklades snabbt efter andra världskriget och är idag en mäktig koncern inom fordonsindustrin. Sedan tio år tillbaka ägs Continental till hälften av Schaeffler Gruppe och koncernens omfattande produktion är numer fördelad på 46 länder. Omsättningen ligger på hisnande 25 miljarder och bolagets aktie ingår i Dax30-indexet på Frankfurtbörsen.

Continental - tyska kvalitetsdäck

Sedan starten har Continental haft en tydlig vision med sin verksamhet och tillverkning. Det handlar om att göra körningen säkrare, mer bekväm samt hållbar i längden. Den miljövänliga utvecklingen är idag ett ledord inom Continentals tillverkning. Oavsett om det gäller personbilar, lastbilar, motorcyklar eller specialfordon är däcken utvecklade utifrån en innovativ och hållbar grund. Däcken håller en extremt hög kvalitet, vilket ger en pålitlig och säker körning i alla väderunderlag. Resursbevarande samt bränsleekonomiska mål är strategiska utgångspunkter i Continentals verksamhet. Framtidens däck utvecklas i en process där återanvänt material kombineras med den nya generationens teknik. Continental är allt som representerar kvalitet, innovation och körglädje.

Contintenal däck hos Däckteam

På Däckteam erbjuder vi produkter från tillverkare som garanterar förstklassiga däck. Continental är därför en självklart inslag i vårt däcksortiment. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt typ av däck till din personbil eller annat fordon. Ute på någon av våra 150 ansluta verkstäder finns erfarna medarbetare med expertis inom däck och fälg. Behöver du byta Continental däck är det oss du ska kontakta. Vi erbjuder dessutom förvaring av både vinterdäck och sommardäck i anpassade lokaler med optimala förutsättningar. På Däckteam värnar vi för miljön och vi ställer höga krav på kvalitet när vi väljer däcktillverkare.

 

Continental är en aktör som konstant arbetar för en mer hållbar fordonsindustri med kvalitet som ledord – något vi varmt välkomnar på Däckteam!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig