Byta däck

Dags att boka tid för däckbyte 2023? Vi hjälper dig med ditt däckskifte oavsett däcktyp. Däckteam har 150 verkstäder runt om i landet som kan hjälpa dig byta däck på din bil. Varmt välkommen till en Däckteamverkstad nära dig!

Byta däck hos Däckteam

Gör ditt däckbyte hos Däckteam

Vi har 150 däckverkstäder runt om i landet som hjälper dig med ditt däckbyte. Så oavsett om du bor i en storstad likt Stockholm, Göteborg, Malmö eller en mindre stad har vi en däckverkstad nära dig som kan hjälpa till att byta däck. Byt gärna dina däck i tid då våra verkstäder har mycket att göra under högsäsong.

Utöver att vi hissar upp bilen, skiftar däcken och drar åt dem ser vi också över däckens mönsterdjup så att du inte kör runt med slitna däck. Om däcken behöver balanseras kan detta också ordnas.
Du kan även låta dina utbytta däck ligga kvar hos oss så förvarar vi dem under de allra bästa förutsättningarna i vårt däckhotell inför kommande säsong.

Vad säger lagen?

  • 15 april är sista dagen då du får köra med dubbdäck – såvida det inte råder vinterväglag.
  • Mellan den 1:a december och 31:a mars är det lag på att använda vinterdäck om vinterväglag råder.
Mekaniker byter däck

Lagar & datum för däckbyte 2023

Mellan 1 december och 31 mars är det enligt svensk lag krav att köra med vinterdäck om det råder vinterväglag. Dubbdäck är tillåtna från och med den 1 oktober till och med den 15 april. Se därför till att byta till vinterdäck i god tid.

 

Efter den 31 mars är du välkommen in till oss på Däckteam för att byta till sommardäck. Mellan 31 Mars och 30 november är det enligt svensk lag krav att köra med sommardäck förutsatt att det inte är vinterväglag.

 

Om du är osäker kan du kontakta polisen, som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Bilkmekaniker genomför ett däckbyte

Fördelar med att byta däck hos Däckteam

  • Med 150 verkstäder över hela landet är sannolikheten stor att det finns en verkstad nära dig
  • Våra däckbyte tar bara några minuter
  • Vi erbjuder marknadens bästa däck från världens största däcktillverkare
  • Du kan boka tid snabbt & smidigt online eller via telefon
  • Vi har över 20 års erfarenhet av däck och verkstadstjänster
Mekaniker byter däck på bil

Vad kostar ett däckbyte?

Kostnaden för ett däckbyte varierar och kan bero på flera faktorer. Rent generellt kan man däremot säga att det kan kosta mellan 400–600 kr. Det kan dock tillkomma kostnader om däcken först måste fästas på fälgar eller balanseras. Kostnader kan också tillkomma om du skulle behöva en hjulinställning.

 

Hur ofta bör man byta däck?

Först och främst bör du komma ihåg att skifta däck inför vintern och på våren. Utöver det bör du också se över skicket på dina däck med jämna mellanrum. Om däcken har använts i fem år bör de undersökas åtminstone en gång varje år. På så vis säkerställer du att de är säkra att använda.

En del däcktillverkare rekommenderar att du inte använder däck som är äldre än 10 år. Du kan också titta på hur mycket mönsterdjupet slitits. Om dina sommardäck eller vinterdäck har ett mönsterdjup på endast 3 mm respektive 5 mm är det rekommenderat att du köper nya.

Mekaniker byter däck

BYT DÄCK PÅ DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig

Däckteam erbjuder komplett service

På många av våra däckverkstäder erbjuder vi en komplett service för din bil. Utöver däckbyten kan vi även hjälpa dig med hjulinställning, däckbalansering, TPMS samt att undersöka lufttrycket i dina hjul.

 

Du kan även få däcken fyllda med nitrogen (kvävgas), vilket är ett bra val både för din plånbok och för miljön. Du kan dessutom få dina däck säkert förvarade på något av våra däckhotell.

Mekaniker byter däck på bil

Vanliga frågor om däckbyte

Om du byter dina däck hos någon utav Däckteams 150 verkstäder tar däckbytet endast några minuter.

Du bör skifta däck inför vintern och på våren. Om däcken har använts i fem år bör de undersökas åtminstone en gång varje år. På så vis säkerställer du att de är säkra att använda.

Mellan 1 december och 31 mars är det enligt svensk lag krav att köra med vinterdäck om det råder vinterväglag. Dubbdäck är tillåtna från och med den 1 oktober till och med den 15 april.

Mekaniker gör ett däckbyte