Byta däck

Dags att byta däck? Vi på Däckteam samarbetar med de största däckleverantörerna på marknaden. Detta för att kunna erbjuda dig högsta kvalitet, design och passform – till ett bra pris. Vi hjälper dig med ditt däckbyte av både sommardäck och vinterdäck!

Välj Däckteam när du ska byta däck

Hos Däckteam får du inte bara dina sommardäck och vinterdäck bytta. Flera av våra verkstäder erbjuder även en rad andra tjänster som underlättar för dig som bilägare. Utöver att vi hissar upp bilen, skiftar däcken och drar åt dem, kan flera av oss även utföra mer arbete på bilen medan den är inlämnad. Självklart ser vi också över däckens mönsterdjup så att de håller måttet samt att däcken är jämnt slitna. Om däcken behöver balanseras kan detta också ordnas enkelt och snabbt medan bilen är inlämnad för däckbyte. Vill du få hjälp med tjänster utöver just själva däckskiftet ber vi dig först att se vilka tjänster just din verkstad kan hjälpa dig med då detta kan skilja något. Du hittar alla våra verkstäder här.

Byt till Vinterdäck hos Däckteam

Mellan 1 december och 31 mars är det enligt svensk lag krav att köra med vinterdäck om det råder vinterväglag. Det vill säga när det finns snö, is eller modd på någon del av vägen. Dubbdäck är tillåtna från och med den 1 oktober till och med den 15 april. Vinterdäck kan vara antingen dubbade eller odubbade, fråga oss på Däckteam vilka däck vi rekommenderar utifrån dina körvanor och vilka förhållanden som råder där du bor. Mönsterdjupet på vinterdäcken ska vara minst 3 millimeter och däcken ska vara avsedda för vinterbruk, det vill säga ha rätt gummiblandning anpassad för kalla grader. Fråga oss om du vill veta mer om valet av vinterdäck. Vissa undantag gäller för lagen om vinterdäck, givet att trafiksäkerheten inte äventyras. Det okej att köra utan att ha bytt till vinterdäck under angivna datum när ett fordon exempelvis provkörs, bogseras till reparation, körs till och från besiktning eller används för anläggningsarbete. Läs mer om undantagen här.

Lagar & datum för Vinterdäcksbyte 2020

I Sverige har vi lag på när du ska byta till vinterdäck, oavsett om de är dubbade eller inte. Lagen gäller i hela landet. Under perioden 1 december till 31 mars ska du ha skiftat till vinterdäck vid vinterväglag. Kör du med dubbdäck får dessa användas redan och med den 1 oktober och till den 15 april. Observera att det av miljöskäl kan finnas lokala förbud mot dubbdäck. Det är heller inte tillåtet att köra med en kombination av dubbade och dubbfria vinterdäck. Alla däck måste vara av samma sort på ett och samma fordon.

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig

Byt till Sommardäck hos Däckteam

Dags att skifta däck inför sommaren? Nytt för just i år är att du inte behöver byta dina dubbdäck förrän 30 april, detta på grund av den rådande situationen orsakad av Covid -19 (coronaviruset). Undantaget är menat att underlätta däckskifte för både däckbranschen och fordonsägare under rådande pandemisituation. Detta för att riskgrupper inte ska utsättas för smitta, men också för att undvika att fordonsägare kör olagligt i däckbytartider. I samband med däckbytet kan du även låta dina utbytta däck ligga kvar hos oss så förvarar vi dem under allra bästa förutsättningar i vårt däckhotell inför kommande säsong.

Lagar & datum för Sommardäcksbyte 2020

I Sverige finns idag ingen sommardäckslag på samma sätt som vinterdäckslag. Efter den 31 mars är du välkommen in till oss på Däckteam för att byta till sommardäck – förutsatt att det inte längre är vinterväglag. Vinterväglag definieras av snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Om du är osäker kan du kontakta polisen, som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig. Dubbdäck är tillåtet till och med 30 april i år. Normalt är annars 15 april. Förmodligen kommer det att bli högtryck på våra däckverkstäder oavsett sista datum. Tänk därför på att boka tid i tid, så hjälper vi dig.