Byta däck

Har du inte bokat tid för däckbyte 2022? Vi hjälper dig med ditt däckskifte av både sommardäck och vinterdäck. Däckteam har 150 verkstäder runt om i landet som kan hjälpa dig byta däck på din bil. Välkommen till en Däckteamverkstad nära dig!

Byta däck hos Däckteam

Byt dina däck hos Däckteam

Vi har 150 däckverkstäder runt om i landet som kan erbjuda däckskifte av sommardäck och vinterdäck. Flera av våra verkstäder erbjuder även en rad andra tjänster som underlättar för dig som bilägare.

 

Utöver att vi hissar upp bilen, skiftar däcken och drar åt dem ser vi också över däckens mönsterdjup så att de håller måttet samt att däcken är jämnt slitna. Om däcken behöver balanseras kan detta också ordnas enkelt och snabbt medan bilen är inlämnad för däckbyte.

 

Viktiga datum för däckbyte 2022

  • Sommardäck 31 mars – 15 april
  • Vinterdäck 1 dec – 31 mars
  • Dubbdäck 1 oktober – 15 april
bilmekaniker står med däck i händerna

Dags att skifta däck inför sommaren?

Vi på Däckteam byter dina däck på verkstäder över hela landet. Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller en mindre stad har vi en däckverkstad nära dig! Det spelar heller ingen roll om du ska byta dina äldre sommardäck eller om du behöver köpa nya sommardäck inför säsongen 2022 så hjälper vi på Däckteam dig!

 

I samband med hjulskiftet kan du även låta dina utbytta däck ligga kvar hos oss så förvarar vi dem under de allra bästa förutsättningarna i vårt däckhotell inför kommande säsong.

Hjulskifte hos Däckteam

Lagar & datum för sommardäcksbyte 2022

Efter den 31 mars är du välkommen in till oss på Däckteam för att skifta dina sommardäck – förutsatt att det inte längre är vinterväglag. Vinterväglag definieras av snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen.

 

Om du är osäker kan du kontakta polisen, som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig. Dubbdäck är tillåtet till och med 15 april. Tänk på att boka tid i förväg, så hjälper vi dig med ditt hjulskifte.

Däckbyte hos Däckteam

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig

Byt till vinterdäck hos Däckteam

Mellan 1 december och 31 mars är det enligt svensk lag krav att köra med vinterdäck om det råder vinterväglag. Det vill säga när det finns snö, is eller modd på någon del av vägen. Dubbdäck är tillåtna från och med den 1 oktober till och med den 15 april. Vinterdäck kan vara antingen dubbade eller odubbade, fråga oss på Däckteam vilka däck vi rekommenderar utifrån dina körvanor och vilka förhållanden som råder där du bor. Mönsterdjupet på vinterdäcken ska vara minst 3 millimeter och däcken ska vara avsedda för vinterbruk, det vill säga ha rätt gummiblandning anpassad för kalla grader. Fråga oss om du vill veta mer om valet av vinterdäck. Vissa undantag gäller för lagen om vinterdäck, givet att trafiksäkerheten inte äventyras. Det okej att köra utan att ha bytt till vinterdäck under angivna datum när ett fordon exempelvis provkörs, bogseras till reparation, körs till och från besiktning eller används för anläggningsarbete. Läs mer om undantagen här.

Däckteam är experter på vinterdäck

Lagar & datum för vinterdäcksbyte 2022

I Sverige har vi lag på när du ska byta till vinterdäck, oavsett om de är dubbade eller inte. Lagen gäller i hela landet. Under perioden 1 december till 31 mars ska du ha skiftat till vinterdäck vid vinterväglag. Kör du med dubbdäck får dessa användas redan och med den 1 oktober och till den 15 april. Observera att det av miljöskäl kan finnas lokala förbud mot dubbdäck. Det är heller inte tillåtet att köra med en kombination av dubbade och dubbfria vinterdäck. Alla däck måste vara av samma sort på ett och samma fordon.

Man sitter i sin bil och kollar på mobilen