Bandag

Bandag är en av marknadens absolut främsta aktörer inom regummering och har idag efter 60 år i branschen över 1700 återförsäljare runt om i världen. Det här är ett varumärke som står för kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Bandags återvunna däckprodukter är framtagna för att passa olika typer av underlag och klimat. Den unika mönsterdesignen, det reducerade slitaget och den effektiva bränsleförbrukningen är utmärkande egenskaper för Bandags produkter.

Historien om Bandag

Få tillverkare i branschen besitter den gedigna erfarenhet som Bandag gör. Redan på 60-talet fanns Bandags produkter representerade i 25 olika länder. Den officiella lanseringen av Bandag som varumärke skedde dock redan 1957 då det revolutionerande regummeringssystemet presenterades av Roy Carver. Han skulle strax därefter öppna Bandags första fabrik belägen i Iowa, USA. Framgången var snabbt ett faktum och Bandag blev tidigt marknadsledande både inom innovation och försäljning. Antalet franchise partners växte sig stort och gav Bandag representation i hela världen. Fyra decennier efter lanseringen skulle världens största däcktillverkare, Bridgestone köpa upp Bandags varumärke; Bandag by Bridgestone var nu ett faktum.

 

Tillverkningsprocess baserad på återvinning

Bandag erbjuder produkter med en tillverkningsprocess baserad på återvinning. Tillverkarens däck håller en imponerande hög kvalitet, vilket gör att de faktiskt kan jämföras direkt med helt nya däck. Detta trots att Bandags däck är uppbyggda av återvunnet däckmaterial. Det handlar alltså om en produkt med miljömässiga och ekonomiska fördelar. Bandag har dessutom sedan starten erbjudit en innovativ design när det kommer till däckmönster, vilka anpassas till olika typer av terräng.Något som ger lägre rullmotstånd, ökad bränsleeffektivitet och minskar den totala kostnaden för fordonsägare och åkerier. Den interna expertisen och mångåriga erfarenhet gör att Bandags produkter ständigt utvecklas och förbättras. Idag är miljövänlig fordonsinnovation högst aktuellt, vilket gör Bandag till en viktig aktör i en föränderlig bransch. Bandag räknar dessutom med ett imponerande nätverk av återförsäljare i hela världen!

Bandag hos Däckteam

Däckteam är en av Sveriges främsta aktör inom däck och fälgar till alla typer av fordon. Våra skickliga medarbetare har kunskap och erfarenhet som krävs för att hjälpa dig som bilägare eller företag. På Däckteam ställer vi höga krav på både kvalitet och miljö. Därför samarbetar vi med med Bandag som är en optimal ambassadör för hållbarhet och förstklassiga produkter. Vi kan därmed erbjuda våra kunder olika typer av service av regummerade Bandag däck. Har du behov av förvaring till däcken har vi möjlighet att erbjuda anpassade däckhotell. Idag har vi omkring 150 verkstäder anslutna till Däckteams verksamhet.

 

Välkommen till en Däckteamverkstad nära dig!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig