Specialfälgar

Specialfälgar är idag en av Sveriges största leverantörer av stål- och lättmetallfälgar. Deras sortiment är brett och riktar sig till både person- och tävlingsbilar samt lastvagnar. Till de egna varumärkena räknar Specialfälgar Nitro Wheels, BM Wheels, Image och CSP. Utöver sina lagerförda fälgmärken tar Specialfälgar in fälgar på beställning från en rad externa tillverkare.

Specialfälgar

Historien om Specialfälgar

Specialfälgar grundades 1993 och har en lång, gedigen erfarenhet av branschen. Sedan starten är de en del av Hertel Group, en komplett distributör av fälgar på eftermarknaden i Norden med dotterbolag i Norge och Finland. Huvudkontor samt lager ligger i Kungsbacka och ytterligare lagerställe finns i Eksjö. Ordinarie fälgar lagerförs för direkt leverans till däckhandlare i hela landet, vanligen över en natt. Därmed kan de hålla väldigt korta leveranstider.

Specialfälgar - en snabb leverantör

Från Specialfälgars varumärke Nitro Wheels kommer lättmetallfälgar med hög kvalitet och en sportig, slimmad design. Deras högteknologiska tillverkningsprocess låter fälgarna bli större samtidigt lätta och starka. Exempel på modeller är Nitro Speed, Nitro Volcano och Nitro Edge upp till 22 tum. Fälgtillverkaren Image producerar några av marknadens mest prisvärda fälgar och lämpar sig till de flesta bilmärken, även CSP-fälgar har en mindre prislapp utan att tumma på kvaliteten.

 

Breyton är ett av de externa märkena, främst för BMW men även med modeller för Audi, Volkswagen och Porsche. TSW Wheels har en lång historia inom motorsport, deflesta av deras fälgserier tar sina namn från världens stora racingplatser. Via dem kan man även få tag i fälgar från varumärken som Beyern Wheels, Coventry Wheels och Black Rhino Wheels.

 

För den lite tyngre trafiken saluförs märket Speedline Truck från Ronal Group, en ledande schweizisk fälgproducent. Fälgarna tillverkas i lättmetall och klarar tung last – de är kända för sin tålighet, låga vikt och höga lastkapacitet. Samtliga fälgar är TÜV-godkända och lämpade för kommersiella fordon, släpvagnar och bussar.

 

Specialfälgar på en bil

Specialfälgar hos Däckteam

Specialfälgars kundkategorier är många då målet är att tilltala de flesta smaker – att ha något för både familjebilen och den extrema sportbilen. Hos oss på Däckteam kan du hitta flera av Specialfälgars varumärken, både interna och externa, däribland Nitro Wheels, Image, CSP och beställningssortiment från ATS, Breyton, TSW och OZ. De tar även in lastvagnsfälgar från tillverkare som Kronprinz och Speedline Truck. Till Däckteam levererar de från något av sina två lager i Sverige på under ett dygn – fälgarna som hör till beställningssortimentet är undantagna och anländer istället från Italien, Tyskland eller USA.

 

Kontakta oss på Däckteam så hjälper vi dig till rätt fälgar för din bil!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig