Specialfälgar

Specialfälgar grundades 1993 och är idag en av Sveriges största leverantörer av stål- och lättmetallfälgar. Deras sortiment är brett och riktar sig till både person- och tävlingsbilar samt lastvagnar. Sedan starten är de även en del av Hertel Group, en komplett distributör av fälgar på eftermarknaden i Norden med dotterbolag i Norge och Finland. Huvudkontor samt lager ligger i Kungsbacka och ytterligare lagerställe finns i Eksjö.

Specialfälgar

Specialfälgar - en snabb leverantör

Specialfälgar har en lång och gedigen erfarenhet av branschen. Kundkategorierna är många då målet är att tilltala de flesta smaker – att ha något för både familjebilen och den extrema sportbilen. De kan erbjuda flera olika varumärken, både interna och externa, däribland Nitro Wheels, Image, CSP och beställningssortiment från ATS, Breyton, TSW och OZ. De tar även in lastvagnsfälgar från tillverkare som Kronprinz och Speedline Truck.

Ordinarie fälgar lagerförs för direkt leverans till däckhandlare i hela landet, vanligen över en natt. Därmed kan de hålla väldigt korta leveranstider. Till Däckteam levererar de från något av sina två lager i Sverige – fälgarna som hör till beställningssortimentet är undantagna och anländer istället från Italien, Tyskland eller USA.

 

Specialfälgars standardsortiment hos Däckteam

Till de egna varumärkena räknar Specialfälgar Nitro Wheels, BM Wheels, Image och CSP. Från Nitro Wheels kommer lättmetallfälgar med hög kvalitet och en sportig, slimmad design. Deras högteknologiska tillverkningsprocess låter fälgarna bli större samtidigt lätta och starka. Exempel på modeller är Nitro Speed, Nitro Volcano och Nitro Edge upp till 22 tum. Fälgtillverkaren Image producerar några av marknadens mest prisvärda fälgar och lämpar sig till de flesta bilmärken, även CSP-fälgar har en mindre prislapp utan att tumma på kvaliteten.

Specialfälgar på en bil

Beställningar från Specialfälgar

Utöver sina lagerförda fälgmärken tar Specialfälgar in fälgar på beställning från en rad externa tillverkare. Breyton är en av dessa, ett märke främst för BMW men även med modeller till Audi, Volkswagen och Porsche. Ännu ett exempel är TSW Wheels som har en lång historia inom motorsport, de flesta av deras fälgserier tar sina namn från världens stora racingplatser. Via dem kan man även få tag i fälgar från varumärken som Beyern Wheels, Coventry Wheels och Black Rhino Wheels.

 

För den lite tyngre trafiken saluförs märket Speedline Truck från Ronal Group, en ledande schweizisk fälgproducent. Fälgarna tillverkas i lättmetall och klarar tung last – de är kända för sin tålighet, låga vikt och höga lastkapacitet. Samtliga fälgar är TÜV-godkända och lämpade för kommersiella fordon, släpvagnar och bussar.

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig