Semperit

Den österrikiska däcktillverkaren Semperit har en gedigen historia i bagaget med en produktion som går tillbaka ända till år 1900. Under det gångna seklet har Semperit lanserat flertalet framgångsrika produkter. Faktum är att det egna testcentret är känt för att hålla hög kvalitet och garanterar avancerade tester av Semperits olika däckprodukter. Kombinationen innovation och pålitlighet har sedan starten varit grunden för Semperits koncept som däcktillverkare.

Historien om Semperit

Företagets gummifabrik byggdes redan under mitten av 1800-talet, men namnet Semperit togs i bruk först år 1900. Detta i samband med att företagets gummiproduktion på allvar tog vid. Efter att ha fokuserat på att tillverka latexhandskar började företaget även att producera däck till bilar och lastbilar. På 30-talet lanserade Semperit det första vinterdäcket; ”Goliath” och än idag är tillverkaren en stor aktör när det gäller produkter anpassade för vinterväglag. Semperits viktigaste milstolpe skrevs när företaget blev en del av det välkända däckvarumärket Contintental AG år 1985. Det bidrog starkt till Semperits framgång inom bilbranschen och över 30 år senare är Semperit ett kvalitetsmärke som erbjuder pålitliga däck inom budgetklassen.

Semperit - kvalitetsdäck inom budgetklassen

Sedan starten i början på 1900-talet har Semperits grundkoncept handlat om två saker; innovation och pålitlighet. Tillverkaren fokuserar helt enkelt på att ta fram säkra och pålitliga däck baserade på ny teknik. Som en del av en stor koncern har Semperit möjligheten att pressa sina priser och erbjuda kvalitetsdäck till låga priser. Det kompletta sortimentet gör att Semperit är ett utmärkt alternativ i budgetklassen för alla typer av bilägare. Du hittar däck till allt från sportbilar och herrgårdsvagnar till familjebilar och stadsbilar. Semperits fokus på innovation är en garanti för att tillverkningen uppfyller hållbarhetskrav och att företaget fokuserar på ett utvecklande miljöarbete.

Semperit hos Däckteam

På Däckteam försöker vi alltid att erbjuda våra kunder ett varierat utbud som riktar sig till olika kundgrupper. Inom budgetklassen är vi stolta att kunna erbjuda Semperits produkter som inte bara är prisvärda utan även håller hög kvalitet. Du är varmt välkommen att kontakta oss på Däckteam för att få hjälpa med dina Semperit däck. Vi fixar allt från montering och balansering till att förvara dina Semperit däck i våra anpassade lokaler. Idag har vi cirka 150 olika verkstäder ansluta till vår verksamhet på Däckteam.

 

Leta upp din närmaste Däckteam verkstad och låt proffsen hjälpa dig att hitta rätt Semperit däck!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig