Goodyear

Goodyear är en däcktillverkare som har funnits på marknaden länge. De började tillverka däck år 1898 och i dag är det den största amerikanska däcktillverkaren som finns på marknaden. Goodyear står också bakom märken som bland annat Dunlop. Tillverkaren skapar både sommardäck och vinterdäck till flera olika fordonsgrupper och man kan finna däck till både personbilar, släpvagnar, lastbilar och olika maskiner i sortimentet. Däcken är tillverkade i flera olika material och gummiblandningar för att passa olika klimat.

Historien om Goodyear

Goodyear döptes från början efter Charles Goodyear som uppfann det vulkaniserade gummit. Charles hade dock ingen koppling till företaget. Sedan år 1916 har Goodyear varit en ledande däcktillverkare på marknaden. De har med andra ord stor erfarenhet av att tillverka däck i flera olika gummiblandningar. De producerar dock inte bara däck utan även polymer- och gummiprodukter för andra delar av bilproduktionen. Goodyear började som en liten producent men de växte snabbt och stort. I dag kan man finna Goodyears däck över i stort sett hela världen. Goodyear har sitt huvudkontor i Ohio, men över hela världen har de omkring 69 000 anställda i 22 olika länder.

Vi hjälper dig att utrusta din bil med rätt däck

Goodyear erbjuder sommar– och vinterdäck till flera olika typer av fordon och maskiner. Däcken är tillverkade av flera olika sorters gummi för att passa olika körstilar, klimat och vägar. Hos Goodyear kan både racerförare och den som bara använder bilen till vardags finna passande däck i en bra prisklass. För den som är ute efter säkra däck som minskar bränsleförbrukningen är Goodyear verkligen ett märke att titta lite extra efter. Det är inte en slump att de har funnits på marknaden så pass länge som de faktiskt har. Samtliga däck tillverkas med ett innovativt synsätt och de har flera tekniska funktioner som säkerställer bra grepp, låg bränsleförbrukning samt låg ljudnivå.

Goodyear hos Däckteam

Hos Däckteam kan du få dina däck från Goodyear tvättade och förvarade inför de säsonger då de inte används. Du kan också få hjälp med att byta däck eller med att balansera och montera nya om de gamla är dåliga eller har gått sönder. Hos Däckteam erbjuder vi däck från Goodyear till de flesta bilar och det spelar ingen roll om du har en ny eller gammal bil när du ska finna nya däck från tillverkaren. Det enda du behöver veta är din däckdimension så ordnar vi resten. Det finns både sommardäck, dubbade däck och dubbfria sådana i sortimentet.

 

Varmt välkommen till en däckteamverkstad nära dig!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig