Nokian Tyres

Nokian Tyres är ett starkt varumärke och en pålitlig däcktillverkare. Du erbjuds trygghet oavsett väderförhållanden eller underlag. Tillverkningen baseras utifrån ett hållbart koncept med fokus på en lång livslängd på däcken. Den börsnoterade däcktillverkaren tar fram banbrytande produkter av ytterst hög kvalitet. Bland annat innovativa personbilsdäck, men företaget är även känt för tunga specialdäck till utvalda maskingrupper.

Nokian däck från Däckteam

Historien om Nokian Tyres

I slutet av 80-talet grundades det vi idag känner igen som Nokian Tyres plc, men företagets rötter sträcker sig ända tillbaka till 1898. Det var året då Finlands Gummifabrik AB grundades och däcktillverkningen tog vid cirka tre decennier senare. På gummifabriken tillverkades bland annat världens första vinteranpassade fordonsdäck 1934. Nokian Tyres tog sig in på Helsingforsbörsen 1995 och tio år senare öppnade Nokian Tyres sin andra däckfabrik i den ryska staden Vsevolozhsk. Under de senaste 15 åren har Nokian Tyres gått från klarhet till klarhet. Idag omsätter bolaget cirka 1,6 miljarder euro och 4600 personer ingår i verksamheten. Den europeiska marknaden är störst, men företaget befinner sig i en expansiv fas med ökad representation i exempelvis Nordamerika. Utvecklingen är tidsriktig och följer ett strikt hållbart koncept med fokus på lång däcklivslängd.

Nokian Tyres - Nordiska kvalitetsdäck

För den som letar efter innovativa och banbrytande produkter är Nokian Tyres ett självklart val. De specialanpassade däckprodukterna ger mycket värde för pengarna. Kvalitet och säkerhet kombineras optimalt samtidigt som hållbarhet är en viktig ingrediens. Tillverkaren baserar mycket av verksamheten i de skandinaviska rötterna och värderingarna. Att inte lämna någon detalj åt sidan och att sträva efter kundnytta i alla led. Utbudet består av personbilsdäck för alla förutsättningar och underlag. Nokian Tyres har gjort sig särskilt kända för sina nya generationens dubbdäck för vinterväglag. Men tillverkaren har också sommardäck och allrounddäck av högsta kvalitet. Företaget hör dessutom till världens ledande tillverkare av tunga däck till utvalda fordonssegment. Bland annat specialdäck till skogs- och jordbruksmaskiner samt hamn- och gruvmaskiner.

sommardäck

Nokian Tyres hos Däckteam

Hos oss på Däckteam hittar du ett komplett utbud av kvalitetsdäck från Nokian Tyres. Våra duktiga medarbetare har stor kunskap och erfarenhet av dessa banbrytande produkter. Önskar du få dina nya Nokian Tyres däck monterade samt balanserade är det oss på Däckteam du ska vända dig till. Vi hjälper gärna kunder att hitta rätt typ av däck från tillverkaren baserat utifrån behov och önskemål. Du hittar oss på 150 anslutna verkstäder runt om i Sverige, vilket gör oss till Sveriges ledande kedja inom däck och fälgar. Vi erbjuder även optimala förutsättningar för förvaring av dina kvalitetsdäck från Nokian Tyres. Hör av dig till oss så berättar vi mer – varmt välkommen till Däckteam!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig