Däck från Nokian

Finska Nokian Tyres utmärker sig som den enda däcktillverkaren som verkligen koncentrerar sig på däck för våra nordiska förhållanden. Deras däck är utvecklade för områden med krävande vägunderlag och riktiga årstidsväxlingar. Bland annat är Nokian välkända för sina högpresterande vinterdäck. Företaget tillverkar däck för bilar, lastbilar och tunga maskiner. En stor del av all försäljning sker till Norra Europa och till Ryssland, eftersom där finns de tuffa utmaningar som Nokian specialiserar sig på.

1898 grundades Finlands Gummifabrik AB. Nästa milstolpe var när de började producera personbilsdäck 1932 och utvecklade sitt allra första vinterdäck 1934. 1995 blev de officiellt Nokian Tyres och noterades på Helsingfors Aktiebörs. 2005 öppnades deras ryska fabrik så att de kunde möta den allt högre efterfrågan på deras högkvalitativa däck. Genom åren har de vunnit flera fina utmärkelser. 2015 blev de första däcktillverkare som för ett vinterdäck fick bästa betyg, klass A, för rullmotstånd och våtgrepp enligt EU:s däckmärkning. Produktionsanläggningarna ligger idag i Nokia, Finland och även i Vsevolozhsk, Ryssland. Nokian ställer mycket höga krav på kvalitet och har som mål att den som kör med deras däck alltid ska kunna känna sig trygg och säker, oavsett hur svåra förhållanden som råder på vägarna.

en bild med däck från nokian

Däckteam erbjuder Nokians prisbelönta däck

Hos oss hittar du säkra bildäck från Nokian oavsett vilket behov du har. Däcktillverkaren erbjuder anpassade däck för personbilar och SUV. Allra mest kända är de för sina högpresterande vinterdäck, men även för sommardäck levererar de flertalet kvalitetsdäck som står sig mycket väl i konkurrensen. Som återförsäljare har Däckteam ett brett utbud av däck från Nokian.

Som enda däcktillverkare i världen koncentrerar sig Nokian på produkter och tjänster som hjälper människor att köra bil säkert i nordiska förhållanden. Deras Nokian Hakkapelitta-serie med vinterdäck ligger i absolut framkant internationellt sätt. Varje ny generation har fått ökad prestanda. Nokian ligger bakom flera innovationer som tagit köregenskaper och säkerhet för vårt nordiska klimat till en helt ny nivå. Inte sällan vinner de däcktester genom att prestera på topp och få höga betyg i samtliga kategorier. Både det dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R3 och dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9 har placerat sig allra överst i stora årliga vinterdäcktest i Sverige.

Vi hjälper dig att välja rätt däck från Nokian

Tveka aldrig att kontakta oss på Däckteam om du har frågor eller behöver vägledning. Vi har lång erfarenhet av varumärket Nokian och de produkter de erbjuder. Dessutom hjälper vi dig gärna med byte av däck och fälgar!