Däck från Nokian Tyres

Finska Nokian Tyres utmärker sig som den enda däcktillverkaren som verkligen koncentrerar sig på däck för våra nordiska förhållanden. Deras däck är utvecklade för områden med krävande vägunderlag och riktiga årstidsväxlingar. Bland annat är Nokian välkända för sina högpresterande vinterdäck. Företaget tillverkar däck för bilar, lastbilar och tunga maskiner. En stor del av all försäljning sker till Norra Europa och till Ryssland, eftersom där finns de tuffa utmaningar som Nokian specialiserar sig på.

1898 grundades Finlands Gummifabrik AB. Nästa milstolpe var när de började producera personbilsdäck 1932 och utvecklade sitt allra första vinterdäck 1934. 1995 blev de officiellt Nokian Tyres och noterades på Helsingfors Aktiebörs. 2005 öppnades deras ryska fabrik så att de kunde möta den allt högre efterfrågan på deras högkvalitativa däck. Genom åren har de vunnit flera fina utmärkelser. 2015 blev de första däcktillverkare som för ett vinterdäck fick bästa betyg, klass A, för rullmotstånd och våtgrepp enligt EU:s däckmärkning. Produktionsanläggningarna ligger idag i Nokia, Finland och i Vsevolozhsk, Ryssland. Nokian Tyres ställer mycket höga krav på kvalitet och har som mål att den som kör med deras däck alltid ska kunna känna sig trygg och säker, oavsett hur svåra förhållanden som råder på vägarna.

Nokian Tyres sommarkampanj – Upptäck Sverige i sommar

Köp 4 nya Nokian Tyres sommardäck hos din närmaste Däckteamverkstad och registrera ditt köp/Hakkaskydd så får du ett Nöjeshäfte. Häftet innehåller 50 nöjescheckar med entrébiljetter till familjeupplevelser över hela landet. Läs mer här.

Hakka Blue 2 – Testvinnare i Aftonbladets sommardäckstest 2019 med sina poäng 9,3.

Aftonbladet skriver: ”Greppet på våt väg är mycket logiskt och däcket är lättkört. Styrningen är exakt, men inte för snabb. Under-styrning är lätt att kontrollera och däcket håller i fint bak. Samma egenskaper och grepp på torr väg. Däcket är fint balanserat, släpper en aning fram vid en undanmanöver, men aldrig bak.”

Bra: Balans och våtgrepp. Klarar vattenplaning mycket bra.
Dåligt:
Källa: Aftonbladet Motor, Robert Collin 2019-03-03

Däckteam erbjuder Nokian Tyres prisbelönta däck

Hos oss hittar du säkra bildäck från Nokian Tyres oavsett vilket behov du har. Däcktillverkaren erbjuder anpassade däck för personbilar och SUV. Allra mest kända är de för sina högpresterande vinterdäck, men även för sommardäck levererar de flertalet kvalitetsdäck som står sig mycket väl i konkurrensen. Som återförsäljare har Däckteam ett brett utbud av däck från Nokian Tyres.

Som enda däcktillverkare i världen koncentrerar sig Nokian Tyres på produkter och tjänster som hjälper människor att köra bil säkert i nordiska förhållanden. Deras Nokian Hakkapelitta-serie med vinterdäck ligger i absolut framkant internationellt sätt. Varje ny generation har fått ökad prestanda. Nokian Tyres ligger bakom flera innovationer som tagit köregenskaper och säkerhet för vårt nordiska klimat till en helt ny nivå. Inte sällan vinner de däcktester genom att prestera på topp och få höga betyg i samtliga kategorier. Både det dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R3 och dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9 har placerat sig allra överst i stora årliga vinterdäckstest i Sverige.

en bild med däck från nokian

Vi hjälper dig att välja rätt däck från Nokian Tyres

Tveka aldrig att kontakta oss på Däckteam om du har frågor eller behöver vägledning. Vi har lång erfarenhet av varumärket Nokian Tyres och de produkter de erbjuder. Dessutom hjälper vi dig gärna med byte av däck och fälgar!