Dubbdäck

Vill du köpa nya dubbdäck? Hos oss på Däckteam har vi ett brett sortiment dubbade vinterdäck som ger dig säkert grepp på vinterväglag. Köp dubbdäck från några av marknadens ledande varumärken såsom Continental, Goodyear och Hankook. Välkommen in till någon av våra 150 verkstäder landet över.

dubbdäck

Behöver jag köpa nya dubbdäck?

Som bilägare är det viktigt att veta när man behöver nya dubbdäck. Lätt slitna däck kan vara acceptabelt, men för mycket innebär en trafikfara.

1. Kolla mönsterdjupet

För att avgöra om dina däck behöver bytas ut bör du kontrollera mönsterdjupet på dina vinterdäck. Vinterdäck på personbilar ska enligt lag ha ett mönsterdjup på minst 3 mm.

2. Hur gamla är dubbdäcken?

Gummiblandningen i däcken ändras med tiden, vilket innebär att de kan behöva bytas ut även om mönsterdjupet fortfarande är godkänt. Om dina däck är 5-7 år eller mer är det ofta en god idé att byta ut dem.

3. Är dubbarna slitna?

Om en stor del av dubbarna slitits bort behöver däcken bytas ut. Det gäller även om något eller några av däcken är mer slitna än andra, t.ex. om ett däck har färre dubbar än andra. Däcket som har minst antal dubbar får inte ha 25 procent färre dubbar än däcket som har flest. Om så är fallet är det dags att köpa nya däck.

bil med monterade vinterdäck

Fördelarna med dubbdäck

Det finns flera goda anledningar att välja dubbdäck istället för friktionsdäck. Nedan listar vi de viktigaste fördelarna:

 

 • Bättre väggrepp på is

Med dubbdäck blir det enklare att styra ett fordon på is eftersom väggreppet är bättre.

 • Kortare bromssträcka

Dubbdäck gör att bromssträckan blir betydligt kortare, vilket minskar risken för olyckor.

 • Förbättrar väglaget även för andra trafikanter

När dubbdäck framförs på is trycks dubbarna ner i isen. Det skapar stabilitet under körningen och gör vägen säkrare även för andra fordon som kommer efter.

köpa vinterdäck

Varför ska jag köpa dubbdäck hos Däckteam?

När det är dags att köpa nya dubbdäck är du välkommen till oss på Däckteam. Nedan hittar du flera goda anledningar att köpa dubbdäck hos oss.

 • Med 150 verkstäder nationellt kan du lita på att vi har en verkstad nära dig
 • Vi säljer kvalitetssäkrade dubbdäck från världsledande däcktillverkare
 • I vårt breda utbud hittar du dubbdäck i alla prisklasser
 • Vår kompetenta personal ser till att dubbdäcken monteras korrekt på din bil

Vad kostar dubbdäck?

Priset mellan olika dubbdäck kan variera kraftigt. Det beror främst på vilket märke du väljer och kvaliteten på däcken. Generellt kan man säga att priset per däck kan vara alltifrån några hundralappar upp till några tusen.

Volvo med vinterdäck

Vad bör man tänka på innan man köper nya dubbdäck?

Det är det viktigt att hitta de bästa dubbdäcken för just din bil och dina behov. Tänk på följande innan du köper nya dubbdäck:

 • Din bostadsort

Klimatet och väglaget kan variera en hel del beroende på var i landet du bor. Om du bor i de nordligare delarna där det ofta är snö och is på vägarna är det extra viktigt att välja dubbdäck med perfekt väggrepp på is och snö.

 • Dyrare är ofta bättre

Budgetdäcken vi erbjuder är bra, men de är inte lika vassa i alla situationer som premiumdäcken. Om det brukar vara kalla vintrar med is i ditt område rekommenderar vi att du väljer ett premiumdäck för att minimera risken för halka.

 • Välj däck för nordiska vägar

Dubbdäck, utvecklade för det nordiska klimat är det tryggaste alternativet på nordiska vintervägar.

Brist på dubbdäck
 • Michelin X-Ice North 4
 • Continental Ice Contact 3
 • Nokian Hakkapeliitta 10
 • Goodyear Ultragrip Ice Arctic

Michelin X-Ice North 4

Anses ha perfekt väggrepp på snö och is samt bra grepp på vått väglag. Däcket har ovanligt många dubbar (255 dubbar/hjul) och orsakar endast lite buller.

Continental Ice Contact 3

Däcken är tillverkade med TwinStud-teknologi, d.v.s. de har två olika typer av dubbar. Däcken har mycket bra väggrepp på våt väg och bra grepp på is och snö.

Nokian Hakkapeliitta 10

Varje däck är utrustat med 220 dubbar och anses ha felfritt grepp på både is och snö. Bra väggrepp på vått underlag.

Goodyear Ultragrip Ice Arctic

Däcken har bra väggrepp på is samt bra väghållning på snö. Ett mycket prisvärt dubbäck.

Brett utbud billiga dubbdäck

Hos oss på Däckteam hittar du dubbdäck i alla prisklasser. Du hittar såväl billiga dubbdäck som dyrare modeller. Dubbdäck kan vara dyra men man bör se köpet som en investering för maximal säkerhet på vägen för dig själv och dina passagerare.

 

Vi på Däckteam erbjuder endast dubbdäck som vi själva skulle använda, det vill säga kvalitetssäkrade däck från däckmärken som är internationellt erkända för sin höga kvalitet och prestanda. Hos oss hittar du dubbdäck från världsledande märken som Michelin, Goodyear, Firestone, Nokian och Continental.

Däckteam är experter på vinterdäck

KÖP DUBBDÄCK HOS DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig