Byta fälgar

Dags att byta fälgar? Vi samarbetar med de största fälgleverantörerna på marknaden för att kunna erbjuda högsta kvalitet, design och passform till bästa pris. Vi på Däckteam hjälper dig med ditt byte av fälgar.

Fälgar av kvalitet från Däckteam

Hur går ett byte av fälg till?

Ett byte av fälg går vanligtvis till som så att man först lossar hjulet från bilen. Efter det ska däcket tas bort från fälgen om ett sådant sitter på. Om däcket är i fint skick bör man vara försiktig så att det kan användas igen. I de fall man ska byta till en fälg av större eller mindre storlek kan man dock behöva byta däcken.

 

Bredare däck på en större fälg kan bli svåra att få på fälgen och dessutom kan de skrapa i insidan på hjulhusen. Man kan antingen pressa av det eller kränga av det med speciella maskiner. Det går också att ta bort däcken för hand med vanliga handverktyg men det tar längre tid och däcket kan ta skada. Däckteam har alla maskiner och verktyg som krävs för ett säkert byte av dina fälgar.

 

Några intressanta varumärken när du ska byta fälgar:

 

  • Nya fälgar, nya bultar?
  • Mått på fälgar
  • Byt dina fälgar hos Däckteam

Nya fälgar, nya bultar?

När man ska byta fälgar kan man också behöva nya bultar. Det beror på hur de nya fälgarna ser ut samt hur slitna de gamla bultarna är. Det kan ibland behövas lite längre bultar för att den nya fälgen ska sitta på plats och om de gamla bultarna är rostiga eller slitna ser det bättre ut med nya och fräscha bultar. Nya bultar är inte heller speciellt dyra att köpa och finns i ett stort urval hos Däckteams verkstäder.

Mått på fälgar

Det kan vara bra att känna till att det finns olika dimensioner på fälgar. Ofta har måttet att göra med bilens köregenskaper. För stora fälgar kan också göra att däcken tar i hjulhusen när man svänger eller kör i gropar. Det kan vara klokt att fråga Däckteam om vilken fälgstorlek som passar just din bil bäst för att du ska få en så behaglig och säker körning som möjligt.

Byt dina fälgar hos Däckteam

Däckteam har mycket lång erfarenhet av att byta fälgar och däck. I verkstäderna finns all utrustning för att fälgbytet ska gå snabbt och smidigt. Dessutom slipper du tänka på att dina gamla däck ska skadas under bytets gång. Du kan också få hjälp med att montera de nya fälgarna på bilen, beställning av nya bultar och dessutom kan du få tips om däck som passar dina nya fälgar.

Fälgbyte – Välj Däckteam när du ska byta fälgar

På Däckteam erbjuder vi ett brett sortiment av fälgar där du med hjälp av våra samarbetspartners effektiva fälgväljare smidigt kan hitta en fälg som passar din bil. Kika in hos OCL Brorson, Specialfälgar och Rautamo. Du kan där enkelt mata in ditt registreringsnummer och får upp ett brett sortiment av kvalitetsfälgar som passar just din bil. Önskar du istället personlig kontakt vid ditt köp och byte av fälgar hjälper vi på Däckteam dig mer än gärna.

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig