Fälgar

Vi samarbetar med de största fälgleverantörerna på marknaden för att kunna erbjuda högsta kvalitet, design och passform till bästa pris.

Specialfälgar: Specialfälgar AB grundades av tre målmedvetna unga män 1993. Under dessa år har de hunnit etablera sig som en av de största leverantörerna av stål- och lättmetallfälgar i landet med en omsättning på ungefär 200.000 fälgar om året! De ursprungliga tre har utökats fortlöpande och är idag 28 personer. De har en lång erfarenhet och ett brett utbud där de kan erbjuda märken som Nitro Wheels, Advanti Racing, Breyton, Ballistic, Team Dynamics, BM Wheels, Image, CSP och beställningssortimenten från TSW och OZ. Specialfälgar har växt och är numera ett av flera företag inom koncernen Hertel Group, som är verksam i Norden och Baltikum.

OCL Brorssons: I över trettio år har OCL Brorssons försett bilintresserade konsumenter och återförsäljare med fälgar.
Det goda anseendet OCL har på marknaden bygger på bra service och snabba leveranser med hjälp av modern logistik och teknik. Främst handlar det omderas genuina intresse för bilar, deras öga för detaljer och förmågan att omsätta alltihop till ett attraktivt sortiment för deras kunder – Det är detaljerna som gör skillnaden.

Rautamo: Välj kvalitet, välj Rautamo. I produkt, i bemötande, i utförande och i uppföljning strävar de efter att överträffa sig själva och framförallt att överträffa deras kunders förväntningar. Allt sedan starten i Sverige, augusti 2006 har de jobbat mot det målet. I sann småländsk anda har de steg för steg kommit att bli en aktör att räkna med. Deras återförsäljare finns idag i Finland, Norge, Danmark, Sverige och i de baltiska staterna. Under 2016 öppnade de ett nya logistikcenter med kapacitet att växa än mer.

Fälgar  till alla applikationer

  • Personbilsfälgar
  • Husvagnsfälgar
  • Husbilsfälgar
  • Lastbilsfälgar
  • Traktorfälgar
  • Entreprenad/Industrifälgar

 

Fälgar – Populära tillverkare av moderna lättmetallfälgar

Specialfälgar: Nitro, BM, Image, Breyton, TSW, OZ, Xlite, Speedline.
OCL Brorsson: Aez, Dotz, Dezent, Enzo, Mak, LND, Evocorse, Alcoa.
Rautamo: Brock, Etabeta, Rial, Vertini, Stance, R-series, GMP, Oxigin, Spath, Arcasting, BBS, Vossen.

Fälgväljare

På Däckteam erbjuder vi ett stort sortiment av fälgar där du med hjälp av våra samarbetspartners effektiva fälgväljare smidigt kan hitta en fälg som passar din bil. Kika in hos OCL BrorsonSpecialfälgar och Rautamo. Du kan där enkelt mata in ditt registreringsnummer och får genast upp ett sortiment av kvalitetsfälgar som passar just din bil. Vill du hellre ha en personlig kontakt med oss vid ditt köp och byte av fälgar så kan du kontakta oss via någon av våra många verkstäder runt om i landet.

Aluminiumfälgar – Snygga lättviktsfälgar med obestridbar styrka och kvalitet

Genom att med modern teknik gjuta fälgar i speciella aluminiumlegeringar så uppnås idag en styrka och kvalitet på dagens lättviktsfälgar som lätt kan jämföras med den gamla stålfälgen. I hänseende till styrka så har naturligtvis gamla numera billiga fälgar i stål ett bra värde. Vad som skiljer är att de nya moderna aluminiumfälgar som tillverkas har utvecklats att bli både lättare att byta tack vare sin lägre vikt och samtidigt kan hålla en bättre finish kombinerat med likvärdig styrka och kvalitet. Numera har också effektivisering av produktionen gjort det möjligt att tillverka billiga fälgar i aluminium. Lättviktsfälgar i aluminium har helt enkelt blivit en populär produkt för många bilägare och idag finns det många platser där du kan köpa fälgar online.

Fälgar – Gamla stålfälgar får vika undan för aluminiumfälgar

Stålfälgar var tidigare standard på nya bilar, och är det fortfarande till stor del, men numera ser vi allt oftare nya moderna bilar presenteras med aluminiumfälgar. När det gäller fälgar till bilar så har stålfälgar varit standard sedan hjulets vidareutveckling från trä till de kraftigare egenskaperna som metall och stålindustrialiseringen medförde. Aluminiumfälgar har också varit med i många år. Det hela började med att det tyska företaget Otto Fuchs under 1960-talet fick i uppdrag av Porsche att utveckla en lättviktsfälg. Detta blev ett lyckat projekt som ledde till att Fuchs ingick ett samarbete med Mercedes-Benz som ledde till att lättviktsfälgar började tillverkas i serieproduktion. Efter detta har detta följde en revolution inom utvecklingen av aluminiumfälgar, och flera företag inom metallindustrin skapades med ett enda mål. Att tillverka de absolut mest populära och bästa aluminiumfälgar marknaden har att erbjuda. Än idag pågår denna revolution som vi kan se med utveckling av design, olika aluminiumlegeringar samt i standardfälgar, sportfälgar och racingfälgar. Aluminiumfälgar är idag på väg att ta över som standard på serietillverkade bilar.