Fälgar

Dags för nya fälgar? Vi samarbetar med de största fälgleverantörerna på marknaden för att kunna erbjuda högsta kvalitet, design och passform till bästa pris. Vi hjälper dig att välja fälgar, helt efter dina önskemål och behov.

fälgar

Fälgväljare

På Däckteam erbjuder vi ett brett sortiment av fälgar där du med hjälp av våra samarbetspartners effektiva fälgväljare smidigt kan hitta en fälg som passar din bil. Kika in hos OCL BrorsonRautamo Wheel Fashion och Specialfälgar. Du kan där enkelt mata in ditt registreringsnummer och får upp ett sortiment av kvalitetsfälgar som passar din bil.

 

Önskar du i stället personlig kontakt vid ditt köp och byte av fälgar hjälper vi på Däckteam dig mer än gärna.

 

Däckteam erbjuder fälgar till alla applikationer

  • Personbilsfälgar
  • Husvagnsfälgar
  • Husbilsfälgar
  • Lastbilsfälgar
  • Traktorfälgar
  • Entreprenad/Industrifälgar
  • OCL Brorssons
  • Rautamo Wheel Fashion
  • Special Wheels
  • Efterdra hjulbultarna

OCL Brorssons

I över trettio år har OCL Brorssons försett bilintresserade konsumenter och återförsäljare med fälgar. Det goda anseendet OCL har på marknaden bygger på bra service och snabba leveranser med hjälp av modern logistik och teknik.

Främst handlar det om deras genuina intresse för bilar, deras öga för detaljer och förmåga att omsätta alltihop till ett attraktivt sortiment för deras kunder.

– Det är detaljerna som gör skillnaden.

Rautamo Wheel Fashion

Välj kvalitet, välj Rautamo Wheel Fashion.

I produkt, i bemötande, i utförande och i uppföljning strävar de efter att överträffa sig själva och framförallt att överträffa sina kunders förväntningar. Allt sedan starten i Sverige, augusti 2006 har de jobbat mot det målet. I sann småländsk anda har de steg för steg kommit att bli en aktör att räkna med.

Rautamo Wheel Fashions återförsäljare finns idag i Finland, Norge, Danmark, Sverige och i de baltiska staterna. Under 2016 öppnade de ett nytt logistikcenter med kapacitet att växa.

Special Wheels

Special Wheels är Nordens största oberoende fälgleverantör. Med oöverträffad servicenivå och högsta kompetens erbjuder vi de snyggaste fälgarna och det bredaste sortimentet på den nordiska marknaden.

I vårt sortiment ingår fälgar från marknadsledande varumärken som Nitro Wheels, OZ Racing, MSW, TSW, Black Rhino, XO Luxury, Breyton, ATS och Image Wheels.

Sedan starten 1993 har vi levererat högkvalitetsprodukter från tillverkare i världsklass med exceptionell service och snabb logistik.

specialfälgar fälg

Glöm inte efterdra hjulbultarna

Har du precis bytt däck eller fälgar, kom då ihåg att efterdra dina hjulbultar. Detta bör göras 5-10 mil efter däckbytet oavsett om du bytt däcken själv eller om någon verkstad utfört skiftet åt dig.

Personalen på våra Däckteamverkstäder brukar påminna om detta för att undvika att hjulbultar lossnar.

Däck och verktyg som behövs för att efterdra hjulbultarna

Olika typer av fälgar

De två vanligaste fälgtyperna är aluminiumfälgar (alufälgar/lättmetallfälgar) och stålfälgar. Materialet gör att aluminiumfälgar är lättare och har ett vackert utseende, men de är också något dyrare. Prisskillnaden har dock minskat under senare år.

 

En annan indelning är i vinterfälgar och sommarfälgar där vinterfälgar är avsedda för vinterbruk. På vintern är det extra viktigt att fälgen är lätt att hålla ren för att undvika att den samlar snö och grus. De mått som är bra att ha koll på för att avgöra om fälgar passar din bil är fälgbredd, fälgdiameter, bultcirkel, navhål och ET-mått.

 

Hur du sköter dina fälgar

Fälgar bör rengöras med jämna mellanrum för att undvika korrosion. De sitter i ett utsatt läge och har en tendens att dra till sig mycket smuts. Börja med att spola av fälgarna med vatten. Då blir du av med den ytliga smutsen, samt du undviker att till exempel sandkorn orsakar repor när du övergår till tvättsvampen.

 

Använd gärna ett milt bilschampo, eftersom starkare rengöringsmedel med frätande ämnen riskerar att leda till skador. Slarva inte med rengöringen och tänk på att noggrannhet lönar sig i längden. Att däcken har rekommenderat lufttryck gynnar livslängden för fälgarna. Fälgar som inte används bör förvaras svalt, torrt och mörkt.

Montering & balansering av fälgar

Om du känner av obalans eller vibrationer i bilen kan däcken vara felbalanserade. Det kan leda till att slitaget på däcken ökar och även påverka väggreppet negativt. När däck balanseras tar man bort gamla balanseringsvikter och all smuts, sedan sätts en balanseringsmaskin in. Med hjälp av maskinen upptäcker man hur optimal balans uppnås i hjulet. Tidigare användes ofta bly för balanseringsvikter, men nuförtiden brukar vikterna bestå av stål eller zink.

 

Har man köpt nya fälgar som behöver monteras är det enkelt och smidigt om hjulen samtidigt balanseras i en däckverkstad. Hos Däckteam har vi en prisvärd tjänst som ser till att allting går rätt till.

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig