Gislaved

Med sitt stora fokus på däck framtagna för riktigt tuffa väglag har Gislaved varit en tillverkare att lita på i över 100 år. Det skandinaviska arvet och den specifika målgruppen gör att Gislaved uppfyller de höga krav som ställs idag. Oavsett väderförhållande är sommardäck och vinterdäck från den svenska tillverkaren en garanti för trygghet bakom ratten. Gislaved däck är en erkänd specialist på skandinaviska vinterdäck!

Gislaved däck från Däckteam

Historien om Gislaved

Företaget Gislaved grundades av två bröder i den småländska orten med samma namn år 1893. Sedan dess har verksamheten blivit känt för sin innovativa anda och förstklassiga kvalitet. 1905 var året då Gislaved tillverkade det första svenska bildäcket. De efterföljande decennierna genererades stor tillväxt i företaget som sålde sitt miljonte däck 1949. På 70-talet var Gislaveds huvudmarknader Sverige, Nordamerika, Kanada och Japan. Världssuccén var med andra ord ett faktum. Med expansionen följde även nya samarbeten, bland annat med norska Viking Däck A/S. Ett samarbete som ledde till det nya bolaget Nivis Tyre AB. På 90-talet blev samarbetet en del av Contintental AG som hör till Europas största tillverkare av däck. Nu skapades ännu bättre förutsättningar för Gislaveds fortsatta utveckling som toppositionerad tillverkare av däck för tuffa vägunderlag.

Gislaved - optimal körkomfort

Gislaved representerar över 100 års branscherfarenhet som grundar sig i ett stort fokus på bildäck av hög kvalitet och 100 procent anpassade för tufft väglag. Däcken är en garanti för kvalitet, trygghet och säkerhet på vägen. Tillverkaren har sedan starten tagit fram innovativa produkter som genererar ett optimalt väggrepp oavsett väder. Något som också genererar i en optimal körkomfort för dig som förare. Gislaved är med andra ord en mästare när det gäller däck till nordiskt vägunderlag. Ett plus i kanten till Gislaved är företagets förmåga att konstant förbättra sin utveckling parallellt med ny teknik och växlande marknadstrender. Som en del av Europas främsta däcktillverkare, Contintental, räknar Gislaved med en samordnad varumärkesnärvaro på både den svenska- och internationella marknaden.

Gislaved däck hos Däckteam

Hos Däckteam är vi stolta att kunna erbjuda våra kunder produkter från en tillverkare som värnar om skandinaviskt ”know how”. Vi har både sommardäck och vinterdäck från Gislaved och hjälper dig gärna att välja rätt modell. Hör av dig till någon av våra anslutna verkstäder runt om i landet. Vår verkstadskedja består just nu av totalt 150 olika verkstäder med duktiga medarbetare som kan Gislaved däck. Du kanske behöver nya däck eller vill få dina Gislaved-däck balanserade? Inget problem, det fixar våra proffs ute på Däckteams verkstäder. Värt att nämna är att vi även erbjuder kunder däckförvaring i lokaler med de bästa förutsättningarna för dina Gislaved-däck. Välkommen till Däckteam – vi hjälper dig med allt inom däck och fälg!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig