Firestone

Firestone Tire and Rubber Company är varumärkets fullständiga namn och grundaren för däcktillverkningen var Harvey Firestone. Däcktillverkningen startade redan i början av 1900-talet och företaget kom att expandera i snabb takt. Stora samarbeten med andra giganter inom fordonsindustrin gjorde Firestone till ett av marknadens största varumärken. Tillverkarens däck karaktäriseras av säkerhet och pålitlighet. Du kan dessutom räkna med riktigt bra priser. Firestone ägs idag av Bridgestone och tillverkar däck till alla fordonstyper.

Firestone däck från Däckteam

Historien om Firestone

Året var 1900 då Harvey Firestone grundade ett av världens största däckvarumärken. Den första tillverkningen av kvalitetsdäck till riktigt bra priser var ett faktum. Platsen var Ohio, USA och det skulle inte dröja förrän Firestone var huvudleverantör av däck till Ford Motor Company. Ett samarbete som skulle leda till framgång för däcktillverkaren. Firestone blev en respekterad aktör på både den amerikanska och internationella marknaden. En milstolpe i däcktillverkarens historia ägde rum 1955 då Firestone var världens ledande aktör inom gummiindustrin. En svensk anekdot i sammanhanget är att Firestone köpte upp den svenska tillverkaren Viskafors fabrik 1960. Den japanska däcktillverkaren Bridgestone köpte upp företaget 1988 och än idag ingår Firestone i koncernen.

Firestone - en del av Bridgestone

Firestone står för kvalitetsdäck till bra priser oavsett om det gäller personbilar, SUVs eller skåpbilar. Du hittar både vinterdäck och sommardäck i Firestones sortiment. Det finns ett bevisat mervärde i Firestones däckprodukter – du får helt enkelt mer för pengarna. Priset på Firestone däck ligger lägre än andra likvärdiga konkurrenter, men tillverkaren tummar aldrig på kvaliteten. En favorit bland Firestones däckmodeller är Multihawk 2 som genererar en hög grad av körkomfort. För SUV-bilar eller 4×4 bilar brukar Destination HP vara en bestseller. Däcket har ett gediget grepp på alla underlag och är slittåligt. Firestone anammar modern teknologi i sin tillverkning och erbjuder bland annat däck med så kallad Run-Flat teknik.

Firestone hos Däckteam

På Däckteam är vi proffs på däck och erbjuder våra kunder marknadens bästa produkter. Firestone är ett självklart inslag i vårt utbud. Att erbjuda kvalitet till ett rimligt pris tycker vi är viktigt och därför väljer vi att samarbeta med Firestone. Idag räknar vi med cirka 150 ansluta verkstäder runt om i landet. Däckteams duktiga medarbetare har stor vana av att jobba med Firestone och hjälper dig med all typ av service. Behöver du hjälp med att hitta rätt typ av Firestone däck till din bil finns vi här för att svara på frågor.

 

Välkommen till oss på Däckteam, vi månar om din säkerhet och komfort på vägen!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig.