Bridgestone

Med tillverkning av däck ända sedan tidigt 30-tal är Bridgestone en av de mest erfarna aktörerna i branschen. I tidig fas blev däcktillverkaren ledare inom gummiindustrin och vad som kallas polymerteknik. Ett halvt sekel senare skulle Bridgestone nå en ännu mäktigare position i branschen genom att köpa upp däckvarumärket Firestone. Idag säljs Bridgestones kvalitetsdäck över hela världen och utbudet sträcker sig från personbilar och lastbilar till cyklar och avancerade fordon inom jordbruket.

Bridgestone

Historien om Bridgestone

Det var i Japan som Bridgestones första tillverkning skedde i början av 30-talet. Shojiro Ishibashi var namnet på grundaren och entreprenören bakom kvalitetsdäcken. På 80-talet nådde Bridgestone en viktig milstolpe då företaget köpte upp däckföretaget Firestone. Det resulterade i bättre resurser och utveckling, vilket i sin tur innebar att Bridgestone snabbt expanderade. Vid den tidpunkten var den uppmärksammade gummiblandningen ”Multicell” Bridgestones hetaste produkt. Multicell däck blev till exempel standard på bilmärket Porsches modeller under 80-talet. Närmare fyra decennier efter uppköpet av Firestone kan Bridgestone idag stoltsera med däckförsäljning i 150 länder runt om i hela världen. Tillverkaren är dessutom en välkänd aktör inom racing kretsar där man under åren bland annat firat framgångar i F1.

Bridgestone - ledande gummiexpert

Bridgestone erbjuder kvalitetsdäck till personbilar, motorcyklar, bussar, lastbilar samt jordbruksfordon. Inget behov eller önskemål är omöjligt att uppfylla för Bridgestone som hör till världens främsta däcktillverkare. I tillverkarens kompletta utbud finns däck för alla typer av underlag, klimat och behov. Däcken har ytterst goda allround egenskaper samt en riktigt vass prestanda, vilket genererar en optimal säkerhet samt körupplevelse. Bridgestones dubbfria däck har ända sedan 80-talet gjort succé inom alla kategorier med sin unika gummiblandning ”multicell”. Det är en gummiteknik som garanterar högsta prestanda oavsett vilken typ av vinterväglag det rör sig om. Du som köper Bridgestone däck är garanterad hög kvalitet till en rimlig prislapp.

Bridgestone hos Däckteam

Hos oss på Däckteam hittar du kvalitetsdäck från Bridgestone till alla säsonger. Du hittar dubbfria däck, vanliga vinterdäck samt sommardäck från tillverkaren. Vi är proffs på däck och hjälper kunder att hitta rätt däck till rätt typ av väglag och förutsättningar. Oavsett om du är på jakt efter Bridgestone däck till personbilen, motorcykeln, lastbilen eller traktorn har vi på Däckteam ett optimalt alternativ för dig. Idag är omkring 150 olika verkstäder runt om i Sverige anslutna till Däckteam. Ute på dessa verkstäder kan du få hjälp med det mesta inom däck och fälg; från däckskifte till förvaring av dina Bridgestone däck.

 

Varmt välkommen till oss på Däckteam – vi hjälper dig med däcken och svarar på frågor och funderingar!

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig