Dunlop

Det spelar ingen roll om den bil du har är en SUV, en kombi eller en mindre småbil. Det finns alltid ett Dunlopdäck som passar. Dunlop har varit bland de bästa däcktillverkarna i världen i över 100 år. Däcktillverkaren var också den som började tillverka däck med specialteknik för att risken för vattenplaning skulle minska. Idag är Dunlop en global aktör på däckmarknaden.

Historien om Dunlop

År 1888 började Dunlops historia. Det var då John Boyd Dunlop började komma på att däck nog rullar lättare om man använder sig av kanvas som täcks av och binds samman av flytande gummi. Det var med andra ord Dunlop som först tog patent på det pneumatiska däcket. Företaget ägs i dag av The Goodyear Tire & Rubber Company och de tillverkar varje år mer än 200 miljoner däck. Företaget var också det allra första som tog racingdäckens standard och kvalitet och fick ut dem på vanliga personbilar. Idag har de tre anläggningar bara i Europa där tillverkning av innovativa och högkvalitativa däck äger rum.

Dunlop - körbart med punktering

Dunlop erbjuder en hel del unika egenskaper. Deras nyare däck har bland annat en platt profil som gör att däcken får en större kontaktyta med vägen. Det gör att bilen får en bättre styrförmåga och stabiliteten blir högre i kurvorna. Deras däck har dessutom kevlar i sidoväggarna vilket gör dem styvare. Även det leder till att styrförmågan blir bättre samtidigt som körprecisionen ökar. En annan unik egenskap hos Dunlops däck är att det faktiskt går att köra i upp till 80 kilometer med ett punkterat däck. Tack vare Dunlop Self-Supporting Technology tar det lång tid innan lufttrycket sjunker så långt att däcket inte längre går att köra på.

Dunlop hos Däckteam

Hos Däckteam kan du få fullständig service för dina Dunlop däck. Du kan till exempel få dem monterade och balanserade vid behov. Dessutom finns det möjlighet för Däckteam att förvara dina sommar– respektive vinterdäck under de säsonger då du själv inte har dem monterade på bilen. Inför förvaringen ser vi också till att däcken blir tvättade och att de har rätt lufttryck, något som också ses till när däcken sedan monteras på bilen. Under förvaringen ligger däcken i bra temperatur som inte ändras hastigt. Det gör att dina Dunlopdäck håller längre och inte slits i förtid.

Dela upp din betalning - Santander Consumer Bank

HITTA DIN NÄRMASTE DÄCKVERKSTAD

Sök verkstad var du vill i landet eller klicka på “Hämta position” för att visa verkstäder där du befinner dig