Byta däck i Malmö

I Malmöområdet finns det gott om bra däckverkstäder dit du kan vända dig för att byta däck 2023. Varje år bör du som bilägare byta däck två gånger. Tycker du att det är krångligt att byta däck? Då är du inte ensam. Som tur är finns det många bra Däckteamverkstäder runt omkring Malmöområdet där du snabbt och smidigt kan få hjälp med att byta däck. Du behöver inte bo i centrala Malmö för att hitta en bra verkstad. För dig som bor i Lomma, Limhamn, Arlöv, Lund eller andra skånska orter finns det gott om bra alternativ hos Däckteam.

byta däck i malmö - Däckteam

Däckbyte i Malmö hos en Däckteamverkstad

I Sverige är det lag på att byta däck två gånger per år om du kör med dubbade vinterdäck. På vintern behövs vinterdäck för att du ska kunna köra säkert på hala och snöiga vägar. Redan vid en temperatur under +5 grader förlorar sommardäck sina positiva egenskaper och vinterdäck är att föredra. Inför sommaren bör du dock byta tillbaka till sommardäck då gummit i dessa är bättre anpassat för ett varmt klimat jämfört med gummit i vinterdäck. Dubben i dubbade vinterdäck sliter dessutom onödigt mycket på våra vägar och bör bara användas när de fyller en funktion.

Här kan du byta däck i Malmöområdet

Datum och lagar för vinterdäck i Malmö

Vinterväglag är när det är snö, is, frost eller snömodd på hela eller någon del av vägbanan. Det är polisen i Malmö som avgör om det råder vinterväglag i Malmöregionen. Håll gärna koll på polisens uppdateringar via Polismyndighetens hemsida eller Facebooksidan ”Polisen Malmö” där Malmöpolisen uppdaterar om väglaget.

 

  • Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars.
  • Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april.
  • Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag. Under den här tidsperioden är sommardäck att föredra.
Däckteam är experter på vinterdäck

Därför bör du byta däck hos en professionell däckverkstad i Malmö

Det finns många fördelar med att byta däck hos en däckteamverkstad jämfört med att göra det själv:
● Däcken monteras på rätt sätt.
● Däcken kontrolleras också så att de har rätt lufttryck och är i bra skick.
● Du får ytterligare råd och tips angående däckval och däckbyten.

I samband med däckskiftet kan du lämna in dina däck i vårt däckhotell så ser vi till att de förvaras under rätt förhållanden inför kommande säsong.