Däckbyte i Stockholm

Vi har många bra Däckteamverkstäder runtom i Stockholm som kan hjälpa dig med ditt däckbyte 2023. Vi rekommenderar dig att byta däck två gånger per år, en gång inför vintern och en gång inför sommaren. Att byta däck hemma i garaget eller på uppfarten är omständigt och det finns risk att det blir fel. Det finns många bra verkstäder i Stockholm med omnejd. Det finns en professionell verkstad för alla, oavsett om du bor i centrala Stockholm eller i Bromma, Täby eller Södertälje.

byta däck i stockholm - Däckteam

Byt däck i Stockholm hos en Däckteamverkstad

Med anledning av det svenska klimatet bör du byta däck två gånger per år. Det hala vägunderlaget på vintern kräver vinterdäck, ibland även dubbdäck. På sommaren är det däremot förbjudet att köra med dubbdäck eftersom det sliter på vägarna. Enligt lag måste du byta däck i Stockholm enligt följande:

● 1 december – 31 mars måste ditt fordon ha vinterdäck. Det är däremot tillåtet att ha vinterdäck 1 oktober – 15 april.
● 16 april – 30 måste du byta till sommardäck om du kör med dubbdäck.

Det anses vara vinterväglag när det finns is, snö, frost eller liknande på vägen. Det är den lokala polisen som avgör om det råder vinterväglag i Stockholm.

Däckteam är experter på vinterdäck

Här kan du byta däck i Stockholm

Därför behöver du byta till vinterdäck

Att byta till vinterdäck inför vintern när det börjar bli kallare ute är viktigt för att du ska kunna köra säkert i Stockholmstrafiken. Dubbdäck ger ett bra grepp om det ligger is på vägbanan, vilket gör att du kör tryggare och mer kontrollerat på hala vägar. Det är säkrare både för dig, andra trafikanter och fotgängare.

 

Tre anledningar till varför du bör byta däck hos en däckverkstad i Stockholm

1. Du minskar risken för vanliga misstag, exempelvis att dra åt hjulbultarna alldeles för hårt.
2. Däckverkstaden säkerställer hjulinställningarna och lufttryck, vilket ger ökad trygghet.
3. Många däckverkstäder erbjuder däckhotell där du kan lämna kvar dina däck tills det är dags för nästa byte. I våra däckhotell förvaras dina däck under bra förhållanden, svalt och mörkt.

Mekaniker byter däck på bil