Däckhotell

Däckhotell för trygg, enkel och smidig däckförvaring. Checka-in dina hjul hos oss på Däckteam. Bara lämna in däcken och vi sköter resten.
Vi ser till att dina hjul sover gott och är redo för nästa säsong. Vi har däckhotell i hela landet, hitta din närmaste däckverkstad nedan.

Hitta ditt däckhotell

Checka in däcken i vårt däckhotell

Det finns många saker att tänka på för att ta hand om däcken på ett korrekt sätt. Du behöver ha rätt verktyg för att lossa på fälgen och bultarna. Genom att göra rent hjulbultarna gör du det lättare för dig inför nästa däckbyte. Fyll på med ett halvt kilo lufttryck för att se till att däcken håller formen när de inte används. Sedan är det bra att göra rent däcket ordentligt innan du förvarar allihop i ett svalt och framför allt torrt utrymme. Glöm heller inte bort att märka däcken så att de kommer på rätt ställe efteråt. Låter det jobbigt? För många kan det nog vara det, att hålla koll på hela processen och dessutom göra det rätt är inte alltid det lättaste.

Fördelar med däckförvaring hos en Däckteamverkstad:

  • Däcken håller längre vid rätt förvaring
  • Vi kontrollerar slitage, mönsterdjup och lufttryck
  • Vi tvättar dina däck
  • Du slipper köra fram och tillbaka med stora och smutsiga däck
  • Smidigt

Checka in på vårt däckhotell

Ett bekymmer mindre med rätt däckförvaring

Med ett däckhotell behöver du inte oroa dig för detta överhuvudtaget. Ge dig själv ett bekymmer mindre och hitta ett prisvärt däckhotell som är nära dig redan idag. Med ett däckhotell så tjänar du in tiden du slipper lägga på att byta, underhålla och sedan förvara däcken själv. Dessutom sparar du in på däckkostnaderna då däcken håller längre. Kolla upp vilka däckhotell som finns tillgängliga närmast dig och håll ögonen öppna för eventuella erbjudanden eller kampanjer. Du kan även låta verkstaden balansera däcken när det är dags för bytet.

Här hittar du ditt däckhotell

Spara dig tid och energi genom att checka in dina tunga och smutsiga däck på något av våra däckhotell runt om i landet. Som kund hos Däckteam kan du förvänta dig mer än endast däckförvaring när du låter våra professionella medarbetare ta hand om dina däck.

Vi tar hand om däcken

Utöver förvaring av dina däck ser vi även till att rengöra däcken samt kontrollera däckens skick, mönsterdjup och lufttryck. För att dina däck ska hålla sig i bästa skick avlägsnar vi även vägsalt och andra föroreningar. Slutligen förvarar vi alltid däcken under optimala förhållanden. Däck ska förvaras torrt och svalt där det inte finns risk för stora temperaturskillnader. Det är direkt olämpligt att förvara däck i stålcontainer, pannrum, utomhus, under plåttak och liknande. Man ska även undvika att förvara däcken i direkt solljus och i utrymmen där de kan komma i kontakt med olja. Personbilsdäck som inte är monterade på fälg ska lagras stående. De kan lagras liggande under en kort tid, dock inte längre än en månad utan att vändas.

Annat gäller för däck som är monterade på fälg. Dessa kan förvaras ståendes, liggandes eller hängandes på väggen. Vid förvaring i vårt däckhotell garanterar vi dig det allra bästa för dina däck. När det sedan är dags för skifte av sommar/vinterdäck hjälper vi dig att montera de nya däcken riktigt och ordentligt. Många av våra verkstäder ser även till att meddela dig i god tid innan det är dags att boka tid inför kommande säsong.

Våra verkstäder erbjuder olika paketlösningar vid däckförvaring för att tillhandahålla den service som passar just dina behov.

Vad säger lagen om däckförvaring

Lag (1985:982) om näringsidkares rätt att sälja saker som inte har hämtats