30 september 2022

Skruv i däcket? Här är allt du behöver veta

Att få något vasst föremål som en spik eller skruv i däcket är svårt att undvika. Det kan hända var du än befinner dig, oavsett om du kör på landsväg eller i stan. När problemet väl är ett faktum är frågan vad du ska göra åt det. Misströsta dock inte; läs vidare för att få reda på hur du ska gå tillväga för att undvika punktering.

spik i däcket

Sammanfattning

  • Att få spik eller annat vasst föremål i däcket är svårt att undvika
  • Ta absolut inte bort spiken på egen hand; det kan direkt börja pysa ut luft
  • En kortare tur till verkstaden är OK att köra på däcket, men undvik långa sträckor
  • Skulle däcket ha blivit förstört måste det ersättas med ett nytt
  • Åk så snabbt som möjligt till din närmaste Däckteamverkstad, så hjälper vi dig på några minuter

 

Hitta en däckverkstad nära dig

Spik i däcket? Gör såhär!

När du upptäcker något vasst som en spik i ditt däck bör du agera så snabbt som möjligt. Det kan verka frestande att själv försöka pilla ut spiken för att bli av med problemet, men det ska du absolut inte göra. Risken är att spiken sitter så djupt i däcket att det genast börjar pysa ut luft när du tar bort den. Tänk på att du enbart ser spikhuvudet; spikens längd är svårbedömd. Kör istället direkt till en däckverkstad som snabbt kan hjälpa dig på plats. Skulle avlägsnandet av spiken orsaka punktering är de viktigt att fixa det omgående.

 

Går det att köra med en spik i däcket?

Du ska inte köra omkring med en spik i däcket, men en kortare tur till däckfirman eller verkstaden är OK. Har du en liten bit att åka, kolla lufttrycket i däcket med jämna mellanrum eftersom däcket slits mycket på kort tid med för lite luft.

 

Undvika följande:

  • Ta inte bort spiken själv
  • Rör inte vid spiken
  • Kör inte för länge eller för långt utan åtgärd

 

Däckteam fixar ditt däck

Den bästa lösningen på problemet är att besöka närmaste Däckteamverkstad. Här får du hjälp med att fixa däcket på bara några minuter så att du snabbt kan köra säkert på vägarna igen. Det är viktigt att du åtgärdar skadan så snart som möjligt, eftersom ett däck som råkat ut för en spik eller skruv kan förstöras helt om du kör för länge. Ett helt förstört däck måste ersättas med ett nytt.

Hitta en däckverkstad nära dig

 

Vanliga frågor om spik i däcket

Här kan du ta del av relaterade frågor och svar vi ofta får höra från våra kunder.

Att köra närmsta vägen till verkstaden är inte farligt, men det gäller att ha koll på lufttrycket så att det inte blir för lågt.

Du ska undvika att köra med spik i däcket eftersom det snabbt kan förstöras, men en kortare tur till verkstaden är OK.

Besök din närmsta Däckteamverkstad så fixar vi däcket på bara några minuter.

Fler artiklar

Artiklar

Allt du behöver veta om M+S däck

Året runt-däck har länge varit ett omtalat ämne. Huruvida just M+S däck verkligen är säkra att använda på vintern är inte bara omdiskuterat, utan en väldigt viktig fråga.

Läs mer
Hur länge håller däck
Artiklar

Hur länge håller däck?

Däcken påverkas av en rad olika faktorer som pris, däcktyp, körstil, bilens egenskaper, vägförhållanden och däcktryck. Därför är det svårt att säga exakt hur lång livslängd ett däck har.

Läs mer
Slitna däck
Artiklar

Allt du behöver veta om slitna däck

Att köra med slitna däck försämrar däckets egenskaper, men hur tar du reda på om dina däck är slitna? Vad säger lagen och vilka risker finns?

Läs mer